Bitcoin-VD:s död i Singapore förbryllar

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2014-03-06

Autumn Radtke, 28 var vd för ett företag som sysslade med den virtuella valutan Bitcoin.

För en vecka sedan hittades hon död i Singapore – och nu utreder polisen det förbryllade dödsfallet.

Polisen beskriver det själva som en "onaturlig död", skriver Reuters.

Den 28 februari hittades Autumn Radtke död i sitt hem i Singapore. Den lokala polisen tror att det rör sig om ett självmord, men nu undersöks kroppen för att fastställa den exakta dödsorsaken.

Autumn Radtke var VD på företaget First Meta, som sysslar med transaktioner av den beryktade virtuella valutan Bitcoin. Bitcoin fungerar som elektroniska kontanter och har under åren blivit populärt, bland annat hos kriminella. Bara i Sverige har Bitcoin varit den bärande valutan i flera knarkmål under det senaste året, skriver Dagens Nyheter.

”Jag misslyckades”

Autumn Radtkes död förbryllar många. Enligt Daily Mail skrev hon en ovanlig status på sin Linkedinsida – bara två veckor innan sin död. Hon länkade till en uppsats som handlade om det "psykologiska priset man måste betala för att vara entrepenör" och kommenterade under:

"Allting har ett pris".

Dagen efter hon hittades död skrev vännen Krystel Choo under samma status:

"Den här posten gör mig så ledsen. Jag skulle ha förstått och hjälpt henne på något sätt. Jag misslyckades."

Autumn Radtkes död är bara en av katastroferna som drabbat den krisdrabbade valutan Bitcoin de senaste veckorna. Den japanska transaktionsfirman Mt Gox kollapsade förra veckan efter att 400 miljoner dollar försvann spårlöst och banken Flexcoin i Canada tvingades stänga efter att hackers tog sig in i systemet och rånade banken på 600 000 dollar.

Kollegorna sörjer

Enligt Daily Mail hade Autum Radtke bott i Singapore sedan januari 2012 och hennes kollegor är i chock över hennes oväntade dödsfall:

"Vi är i chock och mycket ledsna över det tragiska som hänt vår vän och VD Autumn Radtke. Hon var en inspiration för oss alla och hon kommer bli saknad", skriver de på företagets hemsida.

Följ ämnen i artikeln