Ännu en misstänkt gruppvåldtäkt i Malmö – spår säkrade

Uppdaterad 2018-02-13 | Publicerad 2018-02-05

En ny misstänkt gruppvåldtäkt anmäldes i Malmö på söndagskvällen.

Flera män ska ha drogat och fört bort en kvinna till en lokal där de förgripit sig på henne, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Vi har varit på plats på en adress och det har upprättats en anmälan, säger Marie Keismar, befäl vid polisens ledningscentral.

Övergreppet ska ha skett natten mellan fredag och lördag, men anmäldes först på söndagskvällen, enligt Aftonbladets uppgifter.

Enligt uppgifterna har fyra-fem yngre män drogat en kvinna i Malmö och tagit henne till en adress i området Lindängen. Där misstänks männen ha våldtagit henne.

Lokalen var i en flerfamiljsbostad.

Enligt polisen är kvinnan över 18 år.

Spår har säkrats av polisens tekniker, enligt uppgifter till Aftonbladet. Kvinnan har även undersökts på sjukhus där kläderna har omhändertagits.

– Vi har varit på plats på en adress och det har upprättats en anmälan om en våldtäkt, säger Marie Keismar, befäl vid polisens ledningscentral i region Syd.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

Polisen arbetar bland annat med att söka efter kameror i området.

Flera våldtäkter i vinter

Polisen bekräftar att det misstänkta brottet skett natten mellan fredag och lördag.

– Ja, det stämmer, säger Marie Keismar.

Malmö har skakats av flera grova våldtäkter i vinter. Det rör sig om händelser i stadsdelarna Sofielund, Södervärn och Segevång.

I flera av fallen har polisen säkrat dna från de misstänkta brottsplatserna. Malmöpolisen har även tagit hjälp av polisens gärningsmannaprofilgrupp.

Polisen meddelade på måndagen att de inte ser en direkt koppling till de tidigare fallen.