Trump förlorar mål om Rysslandsrapport

TT-AP

Publicerad 2024-02-01

Donald Trump, expresident i USA och Republikanernas troliga kandidat i höstens presidentval. Fotografiet togs i helgen i Nevada.

USA:s expresident Donald Trump förlorar en rättslig tvist mot en brittisk före detta spion han stämt för att ha spridit ”falska och chockerande” uppgifter. En brittisk domare avfärdar fallet och beslutar att det inte blir någon rättegång.

Stämningen rör en kontroversiell rapport som skapade stora rubriker i USA 2016, kort innan Trump installerades som president. Den innehöll uppseendeväckande uppgifter om kontakter mellan Trump och maktsfären i Ryssland, som påstods kunna användas utpressning gentemot den blivande presidenten. Rapporten hade upprättats av den före detta brittiske underrättelseagenten Christopher Steele och delvis finansierats av Demokratiska partiet.

Trump, som av allt att döma blir Republikanernas kandidat i årets presidentval, hade stämt Steele och hans företag Orbis Business Intelligence för brott mot brittiska dataskyddslagar och för den ”allvarlig skada och smärta” han åsamkats.