Två män anhållna för människorov – har kopplingar till försvunna Louise

Publicerad 2022-03-09

Småbarnsmamman Louise har varit borta i sju veckor.

Imorse greps två män i 20-årsåldern på två olika platser i Stockholm.

De är nu anhållna misstänkta för ett människorov i Vallentuna som enligt polisen har kopplingar till fallet med försvunna Louise.

Här förs en person in i en civilpolisbil. Enligt uppgifter gripen misstänkt för ett människorov i Vallentuna. Två män är nu anhållna – enligt polisen har de även kopplingar till försvunna Louise, 30.

Polisen slog till mot männen i morse. De var då redan anhållna i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkta för ett människorov som skedde i Vallentuna för en tid sedan.

Personen som då kidnappades är idag återfunnen men den kidnappningen tros ha kopplingar till fallet med Louise som varit spårlöst försvunnen sedan den 16 januari i år.

– Det finns kopplingar mellan ärendena men hur den kopplingen är vill vi inte kommentera. Vi är fortfarande i behov av iakttagelser kring ärendet kring Louise, säger polisens utredningsledare.

För människorovet av den person som nu är återfunnen sitter också sedan tidigare en kvinna häktad.

När gripandet av männen gjordes hittades ett misstänkt skarpt skjutvapen på en av de platser där gripandena skedde.

Fyndet gjorde att en av personerna nu dessutom är misstänkt för grovt vapenbrott och att ytterligare en man som var på plats greps och är misstänkt för grovt vapenbrott.

Louise, 30, sågs senast den 16 januari.

Louise, 30, har varit borta i sju veckor

Varför polisen ser kopplingar mellan småbarnsmamman Louises försvinnande och det tidigare människorovet vill polisen inte kommentera i nuläget men de säger att allmänhetens hjälp är fortsatt viktig.

Polisen gick i går ut med en bild av Louise och hur hon var klädd vid tiden för försvinnandet då de inte har några skäl att tro att Louise försvunnit frivilligt eller tagit sitt liv.

Efter att Aftonbladet publicerade artikeln inkom flera tips men Louise, som av familjen kallas Lollan, men inget som ännu lett till att hon hittats.

Polisen ber fortsatt allmänhet som kan ha gjort iakttagelser i området Tunagård/Åkersberga vid tiden 16 och 17 januari att höra av sig.

Hemma i Åkersberga finns nu en fyraårig dotter som inte vet vad som hänt med sin mamma.

– Det har gått så lång tid att vi ställt in oss på att hon är död. Hon skulle ha hört av sig annars, det kan vi säga till 100 procent. Och hon skulle aldrig lämna sin dotter, har Louise syster tidigare sagt.

Louises familj tror inte att hon försvunnit frivilligt: ”Hon skulle aldrig överge sin dotter”.

Varje år anmäls drygt 7 000 personer försvunna i Sverige.

De flesta hittas snabbt men i genomsnitt 30 personer per år återfinns aldrig igen, något som är mycket svårt för de anhöriga som aldrig får svar på vad som hände.

– Det är helt fruktansvärt att leva i den här ovissheten. Varje dag pendlar mellan massa känslor, mellan ilska, sorg, oro. Att inte veta vad som hänt, var hon är, om hon ligger ensam någonstans, har Louises syster tidigare sagt.

Fotnot 1: Vid försvinnandet bar Louise troligtvis en svart, midjekort, Everestliknande jacka, svarta mjukisbyxor och svarta skor av märket Nike air force 1. Har du tips? Kontakta polisen på 114 14.

Fotnot 2: I en tidigare version angavs att männen anhållits för människorovet av Louise. Rätt är att de anhållits för ett människorov som tros vara kopplat till Louise försvinnande.