”Siggi är den bästa tränaren jag haft”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-18

Stefan Batan är ute ur kylan

Han gick från allsvenskans hetaste spelare till ständigt petad och bortglömd.

I år har Stefan Batan börjat om från noll och i träningsmatcherna har han varit vassast i hela Djurgården.

– Jag vill bevisa att jag duger, säger han.

Djurgårdens Stefan Batan, 22, hoppas på ett bättre fotbollsår i år än förra säsongen som förstördes av skador.

Hur upplever du din försäsong?

– Det har varit jobbigt eftersom min svärfar gick bort. Men fotbollsmässigt har det gått bättre än på länge. Jag har varit arg och tagit för mig mer på plan. Det är synd bara att han inte får se det, han tyckte om fotboll så mycket. Men han ser väl på mig upp-ifrån förhoppningsvis.

Annars har det gått tungt. Länge. Det var inte precis vad man trodde efter din uppmärksammade övergång till Djurgården för två år sedan ...

– Jag har haft stora problem med skador, ljumskarna gick tre gånger bara förra året. Klart att det inte bara är skador, men skadorna är en del av det. Förra året kände jag mig svag. Jag vet att jag är en stark person men det kändes som att jag kom in snett från början, med tränarna och allt. Inte så att det var nått tjafs men jag kände inte att jag hade deras förtroende. Det känns som att det blivit en kovändning, det känns så i alla fall. Hoppas.

Hur har du mått?

– Det är klart, har man haft så mycket skador som jag haft börjar man må dåligt psykiskt också. Tre gånger på en säsong! En gång, okej. Två blir man sur men tredje gången var jag helt frustrerad. Det kändes hårt. Men jag gav ändå inte upp och kom tillbaks ganska bra där på slutet.

Vad har du för mål i år?

– Jag vill bevisa att jag duger. Det skulle vara kul att göra en bra säsong efter att ha varit totalt i frysboxen förra året, och ändå ha samma tränare. Vissa tränare ändrar inte bilden de har av en spelare. Det känns inte som Siggi är så. Det känns som att han tror på mig nu.

Du trivs med Siggi?

– Jag kommer ihåg när han skulle komma till oss förra året. Man fick se en bild på honom i tidningen. Hans min, att han var islänning och tänkte ånej, det är kört. Men han är inte alls så. Det är den bästa tränaren jag har haft.

Djurgårdens problem i fjol var att låsa upp tajta försvar. Ni var bra i toppmatcherna men mot Gais som körde elva gubbar i eget straffområde var det något som fattades ...

– Jag fattades, haha. Nämen jag kan absolut hjälpa till med det. Jag kan ju inte göra det ensam men jag kan hjälpa till från vänsterkanten, att komma runt och slå inlägg, kanske göra min gubbe.

Djurgården skulle tjäna på en Stefan Batan i form?

– Det är vad jag tror. Sen hoppas jag att de också tror det.

Följ ämnen i artikeln