Göteborg kan få egen Hollywoodskylt – på Hisingen

Publicerad 2015-11-17

10 000 göteborgare kampanjar på Facebook

Under 2014 startades Facebooksidan ”Hisingsskylten” med målet att få en Hollywoodskylt på ön Hisingen i Göteborg. Nu verkar kommunen ha nappat, skriver Göteborgs-Posten.

Alltså, vi måste ha detta”.

Yes, yes, yes”.

Sådärja”.

Så lät det när Facebooksidan ”Hisingsskylten” i mars förra året lade upp sin allra första bild på hur de vill att skylten ska se ut. Nu har 10 000 göteborgare valt att gilla sidan – och frågan ska nu upp hos kommunen, enligt Göteborgs-Posten.

Hisingen kommer att vara i fokus de närmaste decennierna när det gäller stadsutveckling med stora projekt som till exempel Karlatornet, en linbana över älven, den nya Jubileumsparken, en ny Hisingsbro och många nya bostäder. Det känns relevant att försöka utreda om en sådan skylt kan stödja den här stadsutvecklingen på olika sätt, säger Jakob Andreasson, verksamhetschef på park- och naturförvaltningen, i ett pressmeddelande.

”Kommer stå i media världen över”

Det medborgarförslag som kommit in om skylten tycker han är ”intressant”. I den utredning som förvaltningen gjort om Hisingens framtid har de dock inte tagit ställning för eller emot skylten.

Den 3 december ska det därför anordnas ett informationsmöte och i början av 2016 ska frågan behandlas i park- och naturnämnden, enligt Göteborgs-Posten.

Vissa verkar dock inte kunna vänta på några politiker.

”Det är ju inget att diskutera. Sätt upp skylten med rätt typsnitt på ramberget. Det är ett fräckt reklamjippo för Göteborg och kommer stå i media världen över tids nog”, skriver en av alla fans på Hisingsskyltens Facebooksida.

Följ ämnen i artikeln