Här är svenskarna som stödjer Donald Trump

Publicerad 2015-09-15

DALLAS. 15 000 kom till American Airlines Center för att se Donald Trump i natt, men bara några få fick sitta på parkett längst fram vid scenen – bland dem skåningarna Göran och Gunnar Peters.

– Jag har länge varit engagerad i republikansk politik och stöder Trump aktivt, förklarar pappa Göran.

Donald Trump må sina miljarder till trots vara gräsrötternas man, men liksom alla andra politiker värnar han särskilt om de mest välbärgade och de mest involverade supportrarna, så på möten som det i Dallas i natt är det dessa som sitter på de prominenta stolarna längst fram på parketten.

Och som sagt:
Där, på första rad precis nedanför Trumps podium, råkade Aftonbladet hitta Göran och Gunnar Peters, far och son från Skåne.

Förklaring:

Pappa Göran, som till och från bott i USA sedan 1969, är sedan länge engagerad i republikansk politik.

– Jag var med redan på Reagans tid och är vad man brukar kalla Reagan-republikan, berättar han.

– Nu stöder jag Donald Trump aktivt och har varit i kontakt med hans kampanj. Det är väl lite därför vi sitter här.

”Det händer ingenting”

Trumps dragningskraft består enligt Göran Peters i insikter om vad som behöver göras i USA.

–  Vi Trump-supportrar är trötta på att det talas om detaljer och så händer ingenting, säger han. Trump å sin sida har en klar bild av vad han vill göra och åstadkomma och talar klarspråk om det. Hur han sedan gör det, det får vi ta senare, när han kommit på plats.

Nå, tills dess – om det nu händer – kan den uppseendeväckande miljardären glädja sig åt att han inte bara leder alla opinionsmätningar klart.

Han har skånskt stöd också.