Chris O'Neill missar nationaldagsfesten

Publicerad 2015-05-27

Kungafamiljen samlas för att fira nationaldagen.

Men Chris O'Neill missar folkfesten.

– Han är självklart ledsen över att han inte kan vara med på nationaldagen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleines make ställer in ännu en sammankomst.

På hovets officiella hemsida står det klart och tydligt att de från kungafamiljen som medverkar vid nationaldagsfirandet i Stockholm den 6 juni är kungaparet, kronprinsessparet, prins Carl Philip och Sofia Hellqvist samt prinsessan Madeleine.

Chris missar festen

Expressen skriver att Chris O'Neill inledningsvis skulle ha medverkat men att han i sista stund hoppat av sina åtaganden.

Hovet värjer sig mot uppgifterna om ett ”avhopp” men bekräftar att han inte kommer att finnas på plats under nationaldagen.

– Det handlar inte alls om att han hoppar av. Han är självklart ledsen över att han inte kan vara med på nationaldagen och hans högsta önskan är att vara med familjen så mycket som möjligt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

”Intensivt program”

Enligt Thorgren är det finansmannens arbete som sätter käppar i hjulet.

– Han har just nu ett intensivt program med många resor och viktiga arbetsfrågor som gör att han inte kan vara med på nationaldagen.

Inför lysningen mellan Carl Philip och Sofia den 17 maj överraskade Chris O'Neill genom att dyka upp. Då hade hovet bara några dagar tidigare bekräftat att han inte skulle vara med.

Förklaringen till att Chris O'Neill ändå kom var att han i sista stund hade ”lyckats kombinera sina övriga åtaganden”.

Kungaparet vill samla familjen

För kungaparet är det viktigt att hela familjen närvarar vid de största högtiderna. Viktiga återkommande samlingar är nationaldagen, Nobelfesten och Victoriadagen.

Med tanke på årets prinsbröllop är det fler viktiga datum för familjen att samlas än vanligt.

– Det är en önskan från familjen att kunna samlas vid högtidstillfällen och det är alltid trevligt när det blir så, sa Margareta Thorgren efter lysningen.