Drömhuset långt borta för prinsen och Sofia

Uppdaterad 2015-05-21 | Publicerad 2015-05-20

Planeringen av bröllopet tar all tid.

Trots att prins Carl Philip och Sofia Hellqvist snart gifter sig kan de inte flytta in drömhemmet Villa Solbacken förrän tidigast nästa år.

– Det finns i nuläget ingen tidsplan för när renoveringen kan börja, säger Jan Lindman, överintendent.

Titta, här är prinsparets alla drömboenden

Prinsens och den blivande prinsessans kärleksdröm var att börja det nya livet som gifta i Villa Solbacken på Djurgården.

Enligt Aftonbladets uppgifter planerade paret att flytta in i prins Bertils och prinsessan Lilians tidigare bostad under sommaren. De såg fram emot en snar inflyttning men var helt oförberedda på de hinder som låg längs vägen.

Källor nära paret uppger att huset var i behov av större ingrepp än de först trott. Dessutom har både Carl Philip och Sofia Hellqvist själva styrt planeringen inför bröllopet den 13 juni och den har tagit en stor del av deras tid.

”Kommer inte flytta in 2015”

Eftersom förberedelserna inför renoveringsarbetet dragit ut på tiden har prinsparets inflyttning fått skjutas på framtiden.

– De kommer inte att flytta in under 2015, säger Jan Lindman, hovets överintendent och kontaktperson för renoveringen.

Jan Lindman kan inte heller ge besked om drömmen blir verklighet 2016.

– Det får vi se. Det finns i nuläget ingen tidsplan för när renoveringen kan börja, säger han.

Huset står öde

Nu står huset öde med en vildvuxen tomt.

– Det är ett stort hus i relativt gott skick men det har en lite ålderdomlig standard. Nu har vi utrett och tittat på möjligheterna att modernisera huset. Vi tittar på olika alternativ och inget är beslutat än, säger Jan Lindman.

Bland det första man planerar göra när arbetet väl sätts i gång är att se över husets grund, avlopp, ventilation och elsystem. Man behöver även undersöka om det finns asbestmaterial i huset.

Hur ser prinsparets vision av ett färdigställt Villa Solbacken ut?

– Visionen är ett trivsamt och funktionellt hem, säger han.

Prins Bertil testamenterade huset till gudsonen Carl Philip med förbehåll att prinsessan Lilian, som gick bort 2013, skulle bo kvar så länge hon levde.

Titta, här är prinsparets alla drömboenden