Ondskans ansikten

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-14

De våldtog och torterade Megan, 20, i en vecka

NEW YORK. Här är ondskans ansikten.

Sex män och kvinnor som under en vecka torterat, förnedrat och våldtagit Megan Williams, 20.

– Jag visste inte att det fanns så elaka människor, säger hennes mamma.

Överlevde Megan Williams fritogs av polis. Sex personer hade torterat henne i det ensliga huset.

För två veckor sedan kidnappade Bobby Brewster, 24, och hans mamma Frankie, 49, Megan Williams.

Hon låstes in i en skrubb i familjens hem i en husvagnspark i den isolerade byn Big Creek i West Virginia, en av USA:s fattigaste och socialt mest eftersatta delstater.

Tillsammans med ytterligare fyra personer – George Messer, 27, Danny Combs, 20, Karen Burton, 46 och hennes dotter Alisha, 23 – utsatte de sedan sitt unga offer för en lång rad grymheter.

Williams – som ska ha känt sina plågoandar sedan tidigare – våldtogs, misshandlades, skars med kniv, ströps med kablar och tvingades äta råttspillning.

Och under hela den vecka tortyren pågick överöstes Williams av rasistiska tillmälen.

Ren ondska

– Detta är mer än bara rasism, detta är ondska i dess värsta form, säger pastorn och medborgarrättsaktivisten Audie Murphy till AP.

I lördags fick den lokala polisen ett tips om att något inte stod rätt till hos familjen Brewster och Megan Williams kunde, efter en vecka i fångenskap, fritas.

Hon vårdas nu på sjukhus i Charleston.

– Jag förstår inte hur människor kan göra som de gjorde mot min dotter, säger Carmen Williams från dotterns sjukhussäng.

– Jag visste inte att det fanns sådana människor.

De sex förövarna sitter häktade och har sannolikt mångåriga fängelsestraff att vänta.

Ursprungligen hade åklagaren, med anledning av den rasistiska prägeln på övergreppen, tänkt försöka få de sex dömda för hatbrott. Men eftersom sådana medför högst tioåriga fängelsestraff i West Virginia väljer han istället traditionella brottsrubriceringar som kidnappning och våldtäkt – som kan bestraffas med livstid.

Asocial familj

Frankie Brewster har tidigare suttit i fängelse för dråp och grannarna i Big Creek beskriver såväl henne som sonen som asociala.

– Man undvek dem helst. Det är ruffiga typer, säger grannen Roy Williams till AP.