Loveina fick det att klicka – på nätet

Uppdaterad 2018-07-24 | Publicerad 2007-11-09

Internet är populäraste platsen för dejting.

Särskilt för yngre kvinnor. Det visar en ny undersökning.

– Det är ett komplement till det vanliga livet. Det är ytterligare en chans att få kontakt med någon, säger Loveina Khan, som träffade kärleken på nätet.

17 procent av nätdejtande kvinnor mellan 16 och 29 år har träffat en partner på nätet, visar Kvinnopanelen, en undersökning från Allers Förlag.

Internetdejtingen är allra vanligast bland de unga kvinnorna: 39 procent av dem har någon gång dejtat via nätet. Nätdejtingen sjunker dock med åldern, 21 procent av kvinnorna 30–44 år har någon gång dejtat via nätet och 9 procent har träffat en partner.

Träffade kärleken på nätet

Loveina Khan, som även skrivit boken ”Nätdejta - Några klick till kärleken”, nätdejtade av och till under några år. Efter flera intressanta, ointressanta, mer eller givande dejter träffade hon till sist kärleken på nätet.

– Han agerade som en typisk kille på nätet, som mest klickade runt och tittade på foton. Jag fick uppdatera min profil ordentligt, för den här killen ville jag inte missa, säger hon.

Hektiska liv

I dag är de sambos i södra Stockholm.

Loveina Khan förklarar det stora intresset för nätdejting med de hektiska liv vi lever i dag.

– Det finns inte så mycket utrymme för möten. Då är det praktiskt att kunna komma i kontakt med människor via nätet. Många har barn hemma och har svårt att komma ifrån. Då kan man sitta vid datorn en stund efter att barnen har lagt sig, säger hon.

Följ ämnen i artikeln