Paret greps under galna stöldturnén

Publicerad 2013-11-27

Band fast man och stal ur bilar

STOPPADES AV POLIS Mannen och kvinnan greps på Kungsholmen med en barnvagn fylld med stöldgods. I polisbilen avslöjade kvinnan att de lämnat en bakbunden man i en lägenhet som de besökt tidigare under dagen.

Mannen och kvinnan greps när de gjorde inbrott i bilar.

Men i polisbilen tog historien en oväntad vändning.

Och polisen kunde befria en man som låg bakbunden i sitt badrum.

Natten mot i förrgår fick polisen in ett tips om ett misstänkt par som lyste in i parkerade bilar på Kungsholmen i Stockholm.

En patrull hittade mannen och kvinnan gående på gatan med en barnvagn de fyllt med stöldgods.

”Dåligt samvete”

Både den 40-årige mannen och den 48-åriga kvinnan greps misstänkta för bil­inbrotten.

Men det var bara början på polisutredningen.

I polisbilen började nämligen kvinnan berätta vad de gjort innan de gav sig ut på Kungsholmen. Hon sa då att det ligger en man bakbunden uppe i en lägenhet som de besökt tidigare under kvällen.

– Det kan vara så enkelt som dåligt samvete. Att om de inte berättar så kan det gå ännu värre för mannen de bundit fast. Även den mest förhärdade brottslingen har ett hjärta, säger Lars ­Byström, kommissarie vid länskriminalpolisen i Stockholm.

Fann medtagen man

Flera polispatruller skickas till adressen och i lägenheten var badrummet barrikaderat med möbler, enligt uppgift till Aftonbladet.

När polisen forcerat dörren hittade de en fastbunden och svårt medtagen man med en tygtrasa i munnen. Den 56-årige mannen berättar att paret hotat honom med kniv, krävt honom på pengar och stulit föremål från hans lägenhet.

Hällde vatten på honom

Paret ska även ha hällt kallt vatten över 56-åringen och pratat om att skaffa fram bränt kalk för att kunna göra sig av med kroppen, enligt uppgift till Aftonbladet.

– Mannen fick föras till sjukhus, men jag tror inte att han hade några allvarliga skador, säger Lars Byström.

Paret är nu misstänkt för grovt rån.