”Bakluckan var öppen”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-20

Kvinna körde förbi rastplatsen – lade märke till Carolins bil

Nu har det gått en vecka sedan Carolin Stenvall försvann. Inga livstecken har kommit.

Ett nytt kvinnligt vittne träder nu fram i jakten på försvunna Carolin Stenvall, 29.

Strax före klockan tre på fredagsnatten körde hon förbi Stenbrons rastplats och såg Carolins bil stå parkerad.

– Bilen stod med bakluckan öppen och det var ljust inne i bilen, säger vittnet till Norrbottens-Kuriren.

Carolin Stenvall har nu varit borta i över en vecka. Sista gången hon sågs vid liv var när hon lämnade Piteå vid 13-tiden i fredags förra veckan.

I går sattes hundpatruller in för att söka igenom skogarna söder om Stenbron mellan berget Kaddivaara/Aitikgruvans industriområde och Vassaraälven, skriver Norbottens-Kuriren. Men varken spaningarna i terrängen eller från helikopter har gett resultat.

Slambrunnen vid Stenbrons rastplats, där Carolins bil hittades, tömdes också på sitt innehåll och undersöktes, skriver tidningen.

Körde förbi

Polisen arbetar parallellt med att gå igenom tips rörande försvinnandet och tala personer som gjort iakktagelser som kan vara intressanta för utredningen.

Spåren efter Carolin slutar vid Stenbrons rastplats. Ett nytt kvinnligt vittne säger till Norrbottens-Kuriren att hon lade märke till Carolin Stenvalls bil när hon körde förbi parkeringen strax före klockan tre natten till lördag.

– Jag åkte in till Gällivare på natten för att hämta min son som varit på fest inne i stan. Jag åkte från Dokkas vid halvtretiden på natten och när jag passerade Stenbron, det måste ha varit strax före klockan tre, reagerade jag på att det stod en bil där med bakluckan öppen. Det som fick mig att lägga märke till den var att det var ljust inne i bilen, säger hon till tidningen.

Två andra bilar

Kvinnan berättar att hon tänkte "vem är ute och fiskar eller grillar så här sent" och försökte se någon eld – men det gjorde hon inte.

– Det stod två andra bilar där också också, en långtradare nära infarten på höger sida, vänd mot E 10, och en husbil till vänster om bilen som stod med bakluckan öppen.

Polisen är väldigt angelägen om att komma i kontakt med vittnet.

Sedan i torsdags finns personal från riksmordkommissionen på plats i Norrbotten för att bistå länets kriminalpoliser i utredningen, där brottsmisstanken för närvarande rubriceras som människorov.

Polisen vill ha tips

Har du uppgifter rörande Carolin Stenvalls försvinnande – hör av dig till polisen i Norrbotten på tel 0920 – 29 56 01.

Följ ämnen i artikeln