Vaknade blodig och naken i hönshuset

Publicerad 2016-09-20

Höns flydde från mannen som naken slog sönder fönster i deras bostad. OBS: Hönsen på bilden har inte utsatts för mannen.

Det är nog många som druckit trots att de sagt att de inte skulle. Och då kan det gå lite hur som helst.

Men att vakna blodig och naken i ett hönshus i Småland borde höra till ovanligheterna.

En 37-årig man från Malmö skulle i mars i år gå på 60-årsfest i Småland.

När kvällen började hade han sagt att han inte skulle dricka något, berättar han i förhör i tingsrätten enligt Smålandsposten.

Men så gick det som det gick. På kalaset bjöds det på öl, whiskey, cider och vin och 37-åringen var inte den som spottade i glaset. I takt med att spriten sköljdes ned sköljdes omdömet sannolikt bort.

Trodde mannen var räv

Senare samma natt hörde ett äldre par i Bråthult utanför Älmhult märkliga ljud från sitt hönshus.

Kvinnan i huset som vaknat trodde att det var antingen ett rådjur eller en räv som förde oväsen utanför. Men ur hönshuset kom istället en blodig och naken man.

Polis kallades till platsen av parets son och mannen omhändertogs. Det första han minns efter bägarsvingandet på 60-årsfesten är att han vaknar i arresten.

Krossade rutor och skrämde höns

När hönshuset inspekterades visade det sig dock att 37-åringen inte legat på latsidan efter att ha hittat sitt natthärbärge.

Rutorna hade krossats, flera vattenhoar var utkastade och höns hade sprungit iväg från den fulle mannen.

Nu döms han till dagsböter på totalt 1800 kronor och tvingas även betala 17 000 kronor i skadestånd till ett försäkringsbolag, enligt P4 Kronoberg.

Följ ämnen i artikeln