Emelie, 22, försöker skaffa lägenhet – med hjälp av rim

Publicerad 2016-04-17

”Jag försökte göra något kul av situationen”

Emelie försöker skaffa bostad i Göteborg med hjälp av ett rim på Facebook.

Emelie Fridén, 22, ska flytta hem till Göteborg efter fyra års studier i Jönköping. Då hon haft problem med att hitta boende bestämde hon sig för att göra något lite annorlunda – och lade upp en rimmande bostadsefterlysning på Facebook.

– Vi brukar rimma väldigt mycket hemma och jag vill göra något roligt av situationen, säger Emelie till Aftonbladet.

Emelie kommer från Göteborg från början och för fyra år sedan flyttade hon till Jönköping för att plugga till byggnadsingenjör. Nu är studierna snart slut och Emelie har redan hunnit med att fixa ett jobb i Göteborg efter studierna. Men att skaffa bostad i Göteborg har varit desto svårare, skriver GP.

”Rimmar mycket hemma”

Efter att ha stått i bostadskö i flera år utan framgång bestämde sig Emelie för att pröva lyckan på annat vis. Via ett rim på Facebook presenterar hon sig själv och sin situation.

– Vi har alltid rimmat mycket hemma. Både på jul och födelsedagar får vi rim och jag tänkte att jag skulle försöka göra något roligt av situationen. Då blev det att jag satte mig ned och rimmade lite, säger Emelie.

”Mest rum och korttidskontrakt”

Sitt fyndiga rim till trots har Emelie inte hittat något bra boende.

– Jag har fått många erbjudanden men det är mest rum att hyra och korttidskontrakt. Helst vill jag bo centralt men ändå nära skogen så man kan gå ut lite. Men egentligen spelar det ingen roll, bara jag hittar något.

Läs Emelies fyndiga rim nedan.