Svarade inte på sms – dejten skickade faktura

Uppdaterad 2018-04-20 | Publicerad 2018-04-19

Amanda Burnett blev inte glad över fakturan.

En 23-årig kvinna från Indiana i USA gick på dejt, men fattade inte tycke för mannen.

Hon lät då bli att svara på mannens sms, vilket resulterade i en faktura på 40 dollar.

De flesta av oss har nog varit där någon gång. Efter en mindre lyckad dejt är det lätt hänt att man glömmer bort att svara på den andres sms.

Av någon anledning lät den 23-åriga amerikanen Amanda Burnett bli att svara på sin dejts meddelanden efter att de två ätit middag på en restaurang i Indianapolis, skriver Daily Mail.

Det skulle hon inte ha gjort.

Fick faktura för dejten

Ett par veckor efter dejten damp nämligen en faktura ned i brevlådan. Där specificerades allt hon ätit och druckit under kvällen, och som mannen betalat för.

Utöver kostnaderna för kvinnans tacorätt, öl och drink innefattade fakturaspecifikationen även försäljningsskatt, administrationsavgift, och postkostnader.

Den totala summan uppgick till 40 dollar, drygt 330 kronor.

Fakturan delar Twitter

Kvinnan blev själv väldigt upprörd och lade upp en bild på fakturan på Twitter, där det hela väckt stor uppmärksamhet. Åsikterna om fakturan går dock i sär.

Många tycker att tilltaget från mannens sida är komiskt och absurt. Andra tycker å sin sida att mannens agerande är helt rimligt, och att kvinnan helt enkelt borde göra rätt för sig och betala.

Någon tycker att det beror på hur dejten gick, medan någon annan påpekar att en kvinna aldrig är skyldig en man någonting i utbyte mot en middag.

Kan gå till inkasso

Efter att fakturan anlänt skickade mannen ytterligare ett sms där han uppmanade kvinnan att betala – annars går fakturan till inkasso, vilket skulle innebära än större utgifter för kvinnans misslyckade dejt.

För första gången svarade då kvinnan på mannens meddelande.

Hahahaha dra åt helvete”, skrev 23-åringen från Indiana i ett sms till mannen.

Följ ämnen i artikeln