Bankchef stal vin och hudvård på Arlanda

Publicerad 2015-06-02

Bankchefen plockade på sig vin och lyxiga hudvårdsprylar för över 2000 kronor.

Sen gick han ut ur butiken på Arlanda – utan att betala.

Nu döms han för stölden, men får behålla sitt jobb.

LISTA: Toppchefer och deras skandaler

Händelsen inträffade på Arlanda i början av mars i år när bankchefen hade varit på tjänsteresa i Asien. Han uppger i polisförhör att han reser mycket i sitt jobb.

Ett vittne, som arbetar i butiken, säger sig ha sett bankchefen ha en shampo- eller balsamflaska gömd under sin kavaj på en bagagevagn. Han ska ha suttit på huk inne på "wellness-avdelningen". När den anställde gick fram till honom för att fråga om han behövde hjälp svarade bankchefen att han var på jakt efter två rengöringskrämer. Butiksbiträdet beskriver att han var nervös och röd i ansiktet, och visade honom rengöringskrämerna.

Tar vinflaskor

Då tog bankchefen, enligt förundersökningen, hudvårdprodukterna och sa att han behövde fler av ett annat märke, men att han inte behövde någon mer hjälp. Då följde butiksbiträdet efter honom och såg hur alla tre varor låg under kavajen på bagagevagnen.

Den anställde såg hur bankchefen plockade till sig några vinflaskor innan han gick ut ut butiken, utan att betala.

Sen gick han mot toaletten.

Värt 2 350 kronor

En annan av butikens anställda följde efter bankchefen och bad honom att öppna väskan. Där låg de stulna varorna, som hade ett totalt värde på 2 350 kronor. Då tillkallade personalen polisen.

I polisförhör erkänner bankchefen stölden. Han säger att han medvetet har lagt sin kavaj över de stulna varorna för att dölja dem när han gick ut.

Bankchefen hade en taxerad förvärvsinkomst på över sex miljoner kronor i senaste deklarationen.

När Aftonbladet når mannen vill inte han kommentera domen och lägger på luren.

Tingsrätten dömer mannen till villkorligt och han ska betala totalt 30 000 kronor i böter.

Behåller jobbet

Trots domen får mannen behålla sitt jobb.

– Han berättade om händelsen internt för sin chef och personalavdelningen. I och med att han har berättat det så har vi hanterat det, han får ha kvar sitt jobb, säger en presskontakt på banken.

– Det är klart att det är viktigt att han berättade själv.

Följ ämnen i artikeln