Polisen har gjort mystiska fynd i älven

Publicerad 2015-07-13

Mannen som hittades död vid "Döda Fallen" i Dalälven i torsdags är fortfarande en gåta för polisen.

Under söndagen undersöktes området av dykare.

"Dykarna har gjort vissa fynd", skriver polisen.

Den döde mannen som för fyra dagar sedan hittades vid promenadstråket Döda Fallen, vid Dalälvens strand utanför Avesta, har fortfarande inte blivit identifierad.

Polisen misstänker att han har blivit mördad, men man utesluter inte heller att en olycka kan ha legat bakom dödsfallet.

Dykte i älven

Polisen genomförde i söndags dykningar i området där några förbipasserande fiskare ska ha hittat kroppen. Och man har gjort "vissa fynd". Vad som har hittats uppger dock inte polisen, som av "utredningstekniska skäl" inte uttalar sig om detta.

De vill inte ens säga om fynden har stärkt misstanken om mord.

– Jag har inga mer kommentarer att ge just nu, säger Jöran Lindblom, polisens presstalesman.

Kroppens skick har visat att den inte legat länge i vattnet, enligt polisen. En obduktion ska genomföras i Uppsala i morgon för att ta reda på om det är en medelålders man som av anhöriga anmäldes försvunnen i fredags. Han hade då varit spårlöst borta sedan dagen innan.

Söker båtägare

Under helgen uppmanade polisen de personer som kan ha befunnit sig i det aktuella området att höra av sig. De söker särskilt efter de som i torsdags eftermiddag ska ha befunnit sig i en vit mindre båt med två personer i och en båt med blått kapell med några personer i.

Polisen vill även komma i kontakt med de två cyklister som talade med räddningstjänsten på platsen.

Följ ämnen i artikeln