POLISEN MISSTÄNKER: Så skulle han göra sig av med kroppen

Publicerad 2015-07-14

CALELLA. Efter att ha mördat och styckat den svenska kvinnan på charterhotellet släpade han i väg kroppsdelarna i en resväska.

Därefter försökte han tända eld på väskan.

Det makabra mordet har chockat turistorten Calella.

– Denna typ av våld vet tyvärr inga gränser, säger ortens borgmästare Montserrat Candini.

Det var under lördag förmiddag strax efter 16 som det fasansfulla fyndet gjordes - bara några hundra meter från hotell Palace i Calella.

I ett buskage mitt emot en förskola bara ett stenkast från den stimmiga och glammiga bargatan på turistorten låg en resväska med kroppsdelar efter en svensk kvinna.

Kroppen identifierades efter en inledande undersökning av polisens tekniker. Det handlade om en svensk kvinna från Mellansverige.

Var på semester tillsammans

Knappt ett dygn senare kunde den misstänkte mördaren gripas. Det är en svensk man i 40-årsåldern som var på semester tillsammans med den mördade kvinnan. Han satt under gårdagen i häktet i grannorten Pineda del Mar.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att mannen mördade kvinnan i deras gemensamma hotellrum på det stora hotellet Calella Palace.

Dumpade väskan i buskage

Efter mordet ska mannen ha styckat kroppen för att lättare kunna bära den med sig. Enligt vad Aftonbladet erfar ska mannen ha använt en resväska för att frakta kroppsdelarna. Några hundra meter bort från hotellet, i riktning bort från Medelhavet och de många turiststråken, restaurangerna och barerna, dumpade slutligen mannen väskan i ett buskage mitt emot en förskola.

Där ska han ha försökt elda upp väskan med kroppen i men inte lyckats.

”Våldet är gränslöst”

Två dygn efter det fasansfulla fyndet, under måndagskvällen, är det lugnt på platsen. Polisen har hävt sin avspärrning men det ligger fortfarande en bränd lukt i luften på platsen.

Samtidigt längre ner i byn genomförs en manifestation mot våld. Stämningen på det lilla torget framför Calellas rådhus är dämpad.

– Denna typ av våld vet tyvärr inga gränser, säger borgmästare Montserrat Candini.

– Samhället måste på starkaste möjliga sätt fördöma sådana här fruktansvärda dåd. Det spelar ingen roll om det sker i Spanien, i Frankrike eller Sverige. Våldet är dessvärre gränslöst, säger hon.

Kristina Stenhammar, Sveriges konsul i Barcelona, kunde inte delta i manifestationen men skickade skrivna kondoleanser där hon samtidigt tackade Calellas borgmästare för hennes insatser.

”Hoppas fallet får en lösning”

Flera deltagare hade svårt att hålla tårarna borta när borgmästaren avslutade sitt framförande.

– Vi är kanske en liten ort, men vi har lång tradition av turism och känner oss kosmopolitiska. I denna förfärliga stund går våra tankar till Sverige. Det är allas vår angelägenhet att bekämpa våldet.

– Redan under det första dygnet hade de gripit en misstänkt. Vi har tät kontakt och nu får brottsutredningen ha sin gång. Jag hoppas innerligt att fallet får en snar lösning.

Kvällen övergår i natt i Calella och barernas och restaurangerna neonljus dränker stråken längs med stranden. Grillos blandas med dofter av sololja och alkohol.

Men helgens händelse håller fortfarande sitt grepp om den lilla turistorten.

Under ytan finns ond bråd död i minnet hos många av semesterfirarna.

Följ ämnen i artikeln