Tusen Teliakunder fick porr-sms

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-03

Tusen Teliakunder väcktes i natt av att det plingade till i mobilen. I ett sms välkomnades de till en porrtjänst som de inte hade beställt.

Janne från Lödöse i Västra Götaland är en av dem som stördes i natt av sms:et. Välkommen till porr-sms. Din anmälan är klar. Pris 150 kronor per månad.

– Jag blev chockad. Trodde först att någon drev med mig, säger Janne från Lödöse i Västra Götaland.

”Problem med säkerheten”

Sms:et avslutades med att hänvisa till ett nummer som man kunde sms:a för att avsluta abonnemanget. Janne ringde till Telias kundtjänst där de erkände att de har problem med säkerheten.

– Är märkligt att inte Telia, som ska vara en auktoritet på området, inte klarar av sina säkerhetstjänster.

Liknar det vid en busringning

När aftonbladet.se når Telia vill de inte kännas vid att de har problem med säkerheten. Maria Hillborg, pressansvarig, anser att sms:et kan liknas vid en busringning. Det har skickats från ett Halebop kontantkort till tusen slumpvis valda personer under tre timmar natten till fredag. Av de som har mottagit sms:et har 50 personer skickat ett stopp-sms.

–  Tjänsten existerar inte. Det som har hänt är att de som har skickat ett sms till det numret har debiterats på tio kronor. Kontantkortet har spärrats, numret har tagits bort och kunderna har fått tillbaka pengarna, säger Maria Hillborg.