Titta, hon jobbar!

Uppdaterad 2012-03-13 | Publicerad 2012-03-12

Sedan i fredags har prinsessan börjat besöka nya välgörenhetsorganisationer varje arbetsdag.

Prinsessan Madeleine har kritiserats för att inte jobba tillräckligt hårt.

Nu fyller hon kalendern med studiebesök.

– Under de här dagarna som jag varit hemma försöker jag besöka organisationer och göra så mycket jag kan, säger hon.

Prinsessan Madeleine bor i New York och har kritiserats för att inte representera Sverige tillräckligt.

Kalendern på hovets hemsida har tidigare gapat tom. Nu fylls den.

Sedan i fredags har prinsessan börjat besöka nya välgörenhetsorganisationer varje arbetsdag. Enligt uppgift var det Madeleine själv som ville komma på besök - och hovet hörde av sig till dem med kort varsel.

Besökte ”Min stora dag”

I går besökte Madeleine välgörenhetsorganisationen Min stora dag. Enligt hovets informationschef Bertil Ternert ville Madeleine träffa den nye generalsekreteraren Richard Fors.

– Det är naturligt att jag träffar Min stora dag som jag är beskyddarinna för, sa Madeleine till pressuppbådet utanför organisationens lokaler på Östermalm i Stockolm.

I fredags besökte Madeleine hjälporganisationen SOS Barnbyar.

– Det var på prinsessans eget initiativ. Frågan kom upp om hon fick komma på besök och fördjupa sin kunskap om vår verksamhet, säger generalsekreteraren Anna Ryott.

Svar på kritiken

Enligt Bertil Ternert är Madeleines fulltecknade kalender ett direkt svar på kritiken mot henne i förra veckan. Nu lägger man ut fler av hennes åtaganden på nätet, säger han.

– Det har varit många frågor om vad hon gör och hur hon arbetar. Därför ska vi försöka vara mycket mer tydliga för att hon inte ska behöva få den här kritiken.