Mördarjakten fortsätter: ”Har bra material att gå på”

Uppdaterad 2021-06-01 | Publicerad 2021-05-29

En 27-årig man dog och en man i 30-årsåldern opererades i natt med allvarliga skador efter en knivattack på Kungsholmen i Stockholm.

Nu pågår jakten på mördarna.

– Huvudfokus är att hitta och gripa de här gärningspersonerna som vi nu vet är flera stycken, säger Anna Göransson vid polisen.

Precis vid entrén till Västermalmsgallerian på Kungsholmen i centrala Stockholm knivhöggs två män klockan 20.14 på fredagskvällen. Männen skadades båda svårt och fördes till sjukhus för vård.

En av männen, 27 år gammal, dog av sina skador. Den andre mannen opererades under natten och har ännu inte kunnat höras av polis om våldsdådet.

– Vi har inte kunnat prata med honom än, han har inte vaknat efter operationen än, säger Anna Göransson vid Stockholmspolisen.

Två män blev nedhuggna vid Västermalmsgallerian på fredagskvällen.

Jobbar med övervakningsbilder

Polisens arbete på plats avslutades under lördagsmorgonen och det har under nattens säkrats bevis mot gärningsmännen. Enligt Aftonbladets uppgifter ska de ha flytt ner mot tunnelbanestationen Fridhemsplan.

Bland annat har polisen ”god tillgång” till filmer av händelsen.

– Exakt vilket bildmaterial och vad det visar vill jag inte gå in på men vi har god tillgång till övervakningsbilder som vi nu arbetar vidare med, säger Anna Göransson.

Polisen uppger att de har goda förhoppningar om att kunna gripa gärningsmännen.

Polisen har goda förhoppningar om att kunna gripa gärningsmännen.

Försökte hindra knivhugget

Enligt uppgift till Aftonbladet rör det sig om män och kvinnor som jagas efter mordet och mordförsöket.

Utöver övervakningsbilderna har polisen också många vittnen från platsen.

De två männen som attackerades känner varandra men det är oklart vad som lett till knivöverfallet. Mannen i 30-årsåldern ska ha knivhuggits när han försökte gå mellan gärningsmännen och 27-åringen som dog.