”Inte kända av polisen sedan tidigare”

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter tre dagar på Akademiska sjukhuset dog den 20-åriga mannen till följd av de skador han fick i samband med helgens knivbråk.

Varken mordoffret, eller den man som på tisdagen häktades skäligen misstänkt för mordet, är tidigare kända av polisen.

Nu väljer polisen att vända sig till allmänheten för att försöka få hjälp med att lösa mordet.

Polisen söker nu vittnen som kan ha sett de båda sällskapen som, av någon anledning, hamnade i en argumentation efter en sen utekväll på en krog i centrala Uppsala natten till i lördags.

De båda sällskapen lämnade krogen någon gång mellan 02.30 och 02.40, och efter en kortare promenad längs med Drottninggatan vek man plötsligt av vänster in på Trädgårdsgatan där en ung man blev knivhuggen.

– Av någon anledning har det blivit någon form av argumentation och målsägande ska ha åsamkas väldigt allvarliga skador. Han tar sig sedan från platsen, men kommer inte särskilt långt innan han segnar ihop i korsningen Slottsgränd och Västra Ågatan, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson och fortsätter.

– En person stannar upp för att hjälpa mannen. Ungefär samtidigt passerar en polisbil av en slump, och en inledande utredningsinsats påbörjas och man kan ganska snabbt få identiteterna på de två sällskapen – och fyra personer kan också gripas, varav tre av dem senare släpps.

En anmälan om försök till mord upprättas på platsen. Samtidigt förs den svårt skadade mannen, som är i 20-års åldern, med ambulans till Akademiska sjukhus för vård. Efter tre dagar dör dock mannen, och brottsrubriceringen skrivs om till mord.

Ungefär på den här platsen hittades den knivskadade mannen natten till lördag.
Foto: AFTONBLADET
Ungefär på den här platsen hittades den knivskadade mannen natten till lördag.

Inte kända av polisen sedan tidigare

För polisen är mordet lite av ett mysterium då ingen av de inblandade ska vara kända av polisen sedan tidigare.

– De uppgifter jag har kring de inblandade, och då framförallt den misstänkta och målsägande, är att de inte finns med i några register – och alltså inte kända av oss sedan tidigare, säger Jonas Eronen.

Foto: AFTONBLADET
Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Polisen vädjar om hjälp från allmänheten

Polisen väljer därför att vända sig till allmänheten för att få hjälp att lösa mordmysteriet.

– Det är ett väldigt allvarligt brott som har begåtts, och det är unga människor som är inblandade, så vi är oerhört angelägna om att få en lösning på det här, fortsätter Jonas Eronen.

– Ditt tips kan vara helt avgörande, även om du själv inte tror det. Utredarna jobbar metodiskt för att försöka fastställa händelseförloppet, så alla iaktagelser och uppgifter som finns att lämna är angelägna för oss.

ANNONS

Storsäljare

Uppsala

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad: