Uppgifter: Norska artistens son kidnappad – misstankar riktas mot Sverige

Publicerad 2023-05-27

Arkivbild.

En ung man, vars pappa är en känd norsk artist, kidnappades i Trondheim tidigare i maj.

Under dödshot ska de misstänkta ha pressat familjen på hundratusentals norska kronor, enligt uppgifter.

Nu leder polisens misstankar mot Sverige – och Foxtrotnätverket.

Natten till den 9 maj kidnappades en ung man i Trondheim i Norge. Enligt uppgifter till Aftonbladet är mannen son till en känd norsk artist.

Enligt uppgifter ska den unga mannen ha stämt träff med en person tidigare under kvällen. När han mötte upp personen ska flera unga män istället ha knuffat in honom i en bil och lämnat platsen.

Kidnapparna ska sedan ha kontaktat hans pappa – den norska artisten – och krävt honom på hundratusentals norska kronor – samtidigt som de hotat med att döda den kidnappade sonen, enligt uppgifter från Norge.

Fyra gripna

Sonen släpptes senare under natten och den norska polisen grep därefter fyra personer misstänkta för människorov.

”Det är fyra män i åldern 17 och 18 år som är misstänkta i ärendet. Målsägaren fick inga fysiska skador och han mår bra”, skriver Bente Bøklepp, som leder den norska utredningen, i ett mejl till Aftonbladet.

17- och 18-åringarna, som är från Norge, släpptes på fri fot tidigare i veckan, samtidigt som misstankarna kvarstår, enligt Bente Bøklepp.

Dödshot mot familjen – spår går till Foxtrot

Efter gripandet ska fler hot via brev och telefon ha riktats mot den norska artisten, enligt Aftonbladets uppgifter. Bland annat ska artisten ha mottagit dödshot och krävts på stora summor pengar.

Enligt uppgifter misstänker den norska polisen att en del av samtalen går att spåra till Sverige, och i nuläget ska misstankarna vara riktade mot Foxtrot och Rawa Majid, 36, även kallad ”Kurdiska räven”.

Den norska polisen misstänker också att nätverket är inblandade i narkotikahandeln i Trondheim.

Enligt Bente Bøklepp är dock ingen från Sverige misstänkt i nuläget.

Följ ämnen i artikeln