Fem bilar i olycka på E18

Publicerad 2014-01-15

Trafiken helt avstängd vid Munktorp

En trafikolycka med fem personbilar, en lastbil och en buss har skett på E18 vid Munktorp. Två personer är förda med ambulans till sjukhus med lindriga skador.

– Många är chockade och det är väldigt halt på platsen, säger Maria Rupla, vakthavande befäl vid länskommunikationscentralen i Västmanland.

Fem personbilar, en lastbil och en buss med cirka 20 personer ombord har krockat på E18 vid Munktorp, öster om Köping. Olyckan skedde vid klockan halv elva i förmiddags och den svåra halkan tros vara orsaken till olyckan. Trots det stora antalet inblandade har endast två personer behövt föras till sjukhus.

– Många är chockade men ingen av passagerarna på bussen har behövt transporteras iväg med ambulans, säger Maria Rupla, vakthavande befäl vid länskommunikationscentralen i Västmanland.

Bärgningsarbetet är omfattande och har påbörjats. Trafiken på E18 i västergående riktning är nu helt avstängd vid olycksplatsen och leds om vid Sörstafors. Arbetet med att transportera bort fordonen förväntas ta cirka sex timmar och då var klart vid femtiden i kväll.

– Sen måste vi ordna så att passagerarna på bussen får en ersättningsbuss, säger Maria Rupla.

ANNONS