Döda katten Pippi återfunnen

Publicerad 2012-09-07

Först fick Erika Rosengren beskedet att hennes katt Pippi hade kremerats ihop med andra djur.

Nu har katten hittats – i veterinärens frys.

När Katten Pippi fick avsluta sitt liv tidigare i sommar bad matte Erika Rosengren, 23, om en enskild kremering och separat gravplats för katten.

Som Aftonbladet tidigare har berättat fick hon flera veckor senare beskedet att katten hade kremerats ihop med andra djur och skulle få dela gravplats.

Fanns i frysen

Historien spred sig och ansvarig veterinär bad Erika om ursäkt och lovade att rutinerna skulle ses över. I går tog historien en ny vändning.

Katten Pippi hade inte kremerats utan hittades i veterinärstationens frys.

För att vara säker på att det verkligen var Pippi som hade hittats åkte Erika till veterinärstationen för att se henne en sista gång.

– Jag var rädd att det skulle vara fel igen. Sedan när jag såg henne kände jag en sådan lättnad. Vi åkte dit och då hade de gjort fint, släckt ner och tänt ljus. Hon låg i en pappkista och man såg att de hade ansträngt sig. De försökte göra det så bra som möjligt efter allt de hade ställt med, säger hon.

Olyckliga tårar

I dag fick till slut Pipp sin sista vila på rätt plats.

– Vi begravde henne klockan 11 på Klippans djurbegravningsplats. De hade grävt ett hål och sedan satte vi ner kistan. Eftersom det blev med kort varsel så är inte gravstenen på plats än men vi har planterat en blomma.

I dag är Erika mest lättad över att Pippi inte hade kremerats med flera andra djur.

– Hela historien fick ett lyckligt slut men det var många olyckliga tårar och veterinärstationen hade kunnat sköta det bättre.