William Petzäll hittade död kvinna i bostaden

Uppdaterad 2012-06-17 | Publicerad 2012-06-16

William Petzäll, 23, hittade väninnan i sängen

William Petzäll.

I fredags vaknade riksdagsledamoten William Petzäll i sin lägenhet.

I rummet intill låg hans döda väninna.

– Det har varit mitt livs värsta upplevelse, säger Petzäll till Aftonbladet.

Den politiska vilden Petzäll som bor i en lägenhet i Varberg ska ha haft kvinnan inneboende hos sig under en tid tillbaka. Under torsdagskvällen gick de till sängs i varsitt rum. Enligt uppgifter till Aftonbladet vaknade Petzäll först under fredagsförmiddagen.

”Jag tog hand om henne”

Kvinnan var en kompis till Petzäll och bodde tillfälligt hos honom efter att hon blivit utkastad ur sin bostad.

– När hon blev utslängd var det jag som tog hand om henne varje dag. Jag såg till att hon kunde somna tryggt, jag gick aldrig och la mig före henne, jag såg till att hon fick näring i sig, mat och allting. Jag tog hand om henne hur bra som helst och du kan prata med vilken kompis som helst som kan intyga det, säger den tidigare Sverigedemokraten till Aftonbladet.

"Tragisk händelse"

Efter att Petzäll vaknat klev han upp och tog sin hund på en promenad. När han kom tillbaka till lägenheten hade kvinnan fortfarande inte vaknat. Han försökte väcka henne och upptäckte då att hon var livlös. 

– Det har varit mitt livs värsta upplevelse. Det handlar om en ung tjej, säger William Petzäll till Aftonbladet.

Ambulans och polis larmades till lägenheten och kvinnan fördes till sjukhus där hon dödförklarades. Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen, men en rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras den kommande veckan för att fastställa dödsorsaken.

– I egenskap som riksdagsledamot har jag inte gjort något felsteg, det handlar om en tragisk händelse med en ung tjej, säger Petzäll.