MIRAKELFEMMAN

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-16

Tunga S-gardet rycker in för att hjälpa Mona Sahlin

järngänget samlat De rödgröna kämpar i motvind och behöver närmast ett mirakel för att få makten. Inför valrörelsens slutspurt får Mona Sahlin draghjälp av bland andra Göran Persson och Ingvar Carlsson.

Nu tar Socialdemokraterna in det tunga gardet.

Både Göran Persson och Ingvar Carlsson hjälper nu Sahlin i valkampen.

– In i det sista ska vi kämpa för att Sverige ska få en regering ledd av Mona Sahlin på söndag, säger förre statsministern Göran Persson.

I valrörelsens sista skälvande dagar gör Socialdemokraterna nu allt för att hämta in alliansens försprång. På Stockholms central flankerades Mona Sahlin i går av idel S-adel: Ingvar Carlsson, Göran Persson, Wanja Lundby -Wedin och gamle LO-basen Bertil Jonsson.

”Stödjer Sahlin”

– Vi står här, vi finns här och vi stödjer Mona Sahlin, säger Ingvar Carlsson.

Tillsammans gjorde veteranerna sitt bästa för att elda på publiken som samlats på Centralen.

– Jag var inte med och finansierade Sveriges ekonomi för att finansiera skattesänkningar för de bäst ställda. Det var aldrig meningen, röt Göran Persson och rev ner stora applåder.

Står bakom

Göran Perssons lojalitet med Mona Sahlin ifrågasattes när han gick ut och sa att alla måste jobba hårdare. Men han intygar att han står bakom Sahlin.

”Gör likadant”

– Jag gör likadant som jag och Ingvar Carlsson gjorde. Vi hade ett valmöte tillsammans, och jag var glad för att den gamle partiledaren inte kom och störde mina valmöten. Nu har jag varit här i dag, en gång med Mona, jag hoppas hon har överseende med det.

Följ ämnen i artikeln