Ellie Goulding tilldelas svenskt naturpris

Uppdaterad 2024-02-28 | Publicerad 2024-01-10

Den brittiska sångerskan Ellie Gouldig tilldelas det svenska djur- och naturpriset ”The Perfect World Foundation Award” 2024.

”Ellie Goulding är en viktig röst för våra vilda djur och den biologiska mångfalden. Hon engagerar människor, och framförallt ungdomar, över hela världen för att bevara planetens biologiska mångfald”, skriver Ragnhild Jacobsson, medgrundare av The Perfect World Foundation, i ett pressmeddelande.

Emmynominerade Ellie Goulding kommer till Göteborg i september för att ta emot ”The Perfect World Awards”

Sångerskan Ellie Goulding, 37, är numera i gott sällskap med David Attenborough, Jane Goodall, Greta Thunberg och Prins Albert II av Monaco. De har alla erhållit det svenska prestigefyllda priset ”The Perfect World Foundation Award”.

Ellie Goulding, med hits som "Love Me Like You Do" och "Miracle", hedras för sitt engagemang att skydda planetens biologiska mångfald. Hon är Global Goodwill-ambassadör för FN:s miljöprogram UNEP och har deltagit i stora miljö- och klimatkonferenser, inklusive tre klimattoppmöten (COP). Vid COP27 bidrog hon till att förhandla fram ett avtal för att skydda en av planetens sista levande korallrev.

– Klimat- och naturkrisen är djupt allvarlig, men vi kan inte fastna i hopplöshet. Det finns lösningar och med gemensamma ansträngningar kan vi göra stor skillnad. Jag tror på positiva handlingar och att alla kan bidra redan idag, kommenterar Ellie Goulding.

”Ellie Goulding använder sin plattform för att uppmärksamma djur- och naturfrågor. Hon har 50 miljoner följare på sociala medier, där hon kontinuerligt inspirerar sina fans att agera miljövänligt. Goulding betonar vikten av individens roll för en hållbar framtid, vilket etablerar henne som en inflytelserik förebild i kampen att skydda planetens biologiska mångfald”, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

– Jag känner inte att jag förtjänar priset, men jag kommer att fortsätta att göra allt jag kan för att bevara vår planets vilda djur och biologiska mångfald. Över en miljon arter står på gränsen till utrotning, säger Ellie Goulding i en video där hon accepterar utmärkelsen som kommer att delas ut i Göteborg den 5 september 2024 .