Samtalet inifrån lägenheten: ”Jag har dödat två personer”

Publicerad 2022-09-14

Två personer har hittats döda i en lägenhet i Ulricehamn.

En man som befann sig i bostaden slog larm till polisen efter händelsen, enligt Aftonbladets uppgifter.

– Jag har dödat två personer, sa han, enligt uppgifterna.

Avspärrningsbanden har börjat tas ner efter nattens drama vid ett flerbostadshus i Ulricehamn, men polisen är fortfarande kvar på platsen och söker med hundpatruller efter misstänkta spår.

– Det är ett ett väldigt fint bostadsområde med lummiga träd och villor, omväxlande med flerbostadshus. Det finns inget som tyder på att det här skulle vara en brottsplats, men så är det trots allt, säger Aftonbladets reporter Joachim Kerpner som befinner sig på plats.

Polisens sökhund i arbete i området.

Det var vid 01-tiden, natten mot onsdag, som maskerade personer klättrade upp på en balkong och krossade en fönsterruta innan de tog sig in i en lägenheten, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Två personer som befann sig i bostaden vaknade av smällen och tumult uppstod.

När polis och ambulans anlände till platsen anträffades två döda män. Enligt uppgifterna ska en kniv ha använts.

En man ska ha larmat polisen och sagt att han dödat två personer. Åklagarmyndigheten bekräftar att en man i 20-årsåldern och en flicka under 18 år gripits, misstänkta för mord.

– Vi var tidigt på plats och kunde gripa gärningspersonerna. Nu väntar ett stort arbete för att kunna förstå vad som hänt och det bakomliggande motivet, säger Malin Kannius, utredningsledare, vid lokalpolisområde Borås.

Tidigare under dagen bekräftade kammaråklagare Martin Svensson att två personer gripits och anhållits.

”I nuläget kan jag inte säga någonting närmare om omständigheterna. Utredningen är inledningsvis i ett känsligt läge och personer behöver förhöras utan att information dessförinnan gått ut i media”, säger han i ett pressmeddelande.

Men under eftermiddagen meddelade han att flickan släppts efter förhör, rapporterar P4 Sjuhärad.

Mannen är däremot fortfarande anhållen på onsdagskvällen.

”Kan finnas fler gärningsmän”

Polisen vill inte uttala sig mer om vad som hänt i bostaden, men bekräftar att man utreder uppgifterna om att maskerade personer tagit sig in.

– Det finns en sån uppgift och det kan mycket väl vara så men det kan också vara på något annat sätt. Vi kan inte utesluta något. Det spretar i ärendet, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

– Vi måste få den tekniska undersökningen på bordet för att kunna utreda det.

Polisen utesluter inte att fler personer kan komma att gripas i ärendet.

– Det finns hypoteser och spår av intresse. Vi får inte blunda för att det kan finnas fler gärningsmän, säger Christer Fuxborg.

Följ ämnen i artikeln