Uppgifter: Sprängning riktad mot tidigare skjuten man

Publicerad 2023-08-31

Under natten inträffade en kraftig sprängning vid ett radhus i Nyköping.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var sprängningen riktad mot samma man som sköts i samma område i söndags.

Mannen själv ska inte ha varit hemma, enligt uppgifter.

Nyköping har drabbats av en rad våldsdåd de senaste dagarna. På bara två dagar inträffade två skjutningar där två personer skadades.

I natt inträffade en explosion vid ett radhus i staden och nationella bombskyddet skickades till platsen. Enligt Aftonbladets uppgifter ska det ha handlat om en bomb som detonerade.

Sprängning var alltså riktad mot den man i 30-årsåldern som blev skjuten i söndags. Enligt uppgifter till Aftonbladet var mannen inte hemma, men flera familjemedlemmar befann sig i huset.

Ett vittne berättar för Aftonbladet om händelsen.

– Jag var vaken och bor flera kilometer bort. Smällen hördes ända hit, berättade vittnet.

Insats efter explosionen i Nyköping.

Tre grova våldsdåd

En förundersökning gällande mordförsök har inletts efter torsdagens sprängning.

Sprängningen i Nyköping under natten mot torsdagen var inte den enda. Inom loppet av en timme smällde det på fyra olika platser i landet: Förutom i Nyköping också i Norsborg i Stockholm, samt Kortedala och Olskroken i Göteborg.

Under natten mot tisdagen inträffade en annan skottlossning i Nyköping. Då sköts en man genom ett lägenhetsfönster och enligt Aftonbladets uppgifter kan han kopplas till söndagens skjutning.

Mannen var skjuten i magen, enligt uppgifter.

Under de närmaste två veckorna kommer polisen att förstärka sin organisation i jakten på misstänkta gärningsmän samt ha flera polisiära resurser i området för trygghetsskapande åtgärder.

Ingen personer har frihetsberövats.

Följ ämnen i artikeln