20 miljoner pund inpromenerade av krigsveteran

TT-AFP-Reuters

Uppdaterad 2020-05-13 | Publicerad 2020-04-17

Den 99-årige krigsveteranen Tom Moore har samlat in 20 miljoner pund i coronastöd till den brittiska sjukvården.

Den 99-årige krigsveteranen Tom Moore har samlat in miljontals pund till den brittiska sjukvården genom att promenera i sin trädgård. På fredagen hade han promenerat in hisnande 20 miljoner pund (250 miljoner kronor).

Den ursprungliga planen var att samla in 1 000 pund till välgörenhetsorganisationer som stöder den brittiska sjukvården under coronakrisen genom att gå 100 varv i sin trädgård innan han fyller 100 år senare denna månad, rapporterar BBC.

Målet att gå 100 varv nåddes redan i torsdags och vid det laget var insamlingssumman uppe i mångmiljonbelopp. Men Tom Moore fortsatte sin trädgårdspromenad, även om fredagen till stor del ägnades åt intervjuer med brittiska och internationella medier.

Kapten Tom Moore, som tjänstgjorde i Indien och Myanmar under andra världskriget, går med hjälp av sin rollator.

Mer än 976 00 personer har donerat pengar till hans insamlingssida på nätet, bland dessa Storbritanniens prins William – som kallar Moore för en "enmans-insamlingsmaskin"

Tom Moore bröt höften för två år sedan. Han var så nöjd med vården han fick att han nu under coronakrisen ville ge något tillbaka och därför bestämde sig för att dra i gång insamlingen.