Tiotal olyckor i Skåne

Publicerad 2014-01-20

Ett tiotal halkolyckor inträffade under morgonen i Skåne.

De flesta utan personskador.

– De flesta är singelolyckor med avvåkningar eller att de kört in i mitträcken, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid Skånepolisen till Aftonbladet.

Från klockan sju och några timmar framåt inträffade ett tiotal halkolyckor de flesta utan personskador. På E22 i utkanten av Kristianstad skadades dock en person, oklart hur illa, då en personbil kanade in i mitträcket.

– Största delen har inträffat i nordvästra Skåne, där har det varit störst problem. Men även lite i mellersta Skåne, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid Skånepolisen till Aftonbladet.

De flesta olyckorna var singelolyckor, där bilar kanat av vägbanan eller farit in i mitträcken.

– Läget var ändå ganska bra under morgonen, med tanke på rusningstrafiken och att folk var på väg till arbetet, säger Modin.

Minibuss snurrade runt

Tidigare snurrade en minibuss runt på E4 vid Åstorp. En lastbil och en personbil krockade på E6 vid Strövelstorp mellan Helsingborg och Ängelholm, och en långtradare, som ställt sig rakt över vägbanan, hindrade länge all övrig trafik på riksväg 19 i höjd med Everöd söder om Kristianstad.

Flera Skånekommuner drog helt eller delvis in sina skolbussar.

Skolbussar stoppades

 I Tomelilla stoppades all skolbusstrafik och i Eslöv alla skolbussar på landsorten. Kristianstad införde en så kallad 30-minutersregel som innebär att eleverna ska återvända hem och kontakta skolan om inte skolbussen kommit efter en halvtimme.