Politiker lämnade sina uppdrag – misshandlad timmar senare

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

NYHETER

På fredagseftermiddagen blev det känt att lokalpolitikern Awad Hersi lämnade sina politiska uppdrag för Miljöpartiet efter en rad kontroverser.

Timmar senare misshandlades han av flera gärningsmän i Tensta, enligt poliskällor.

– Jag tror inte gärningsmännen visste om att brottsoffret var politiker, säger Martin Holm, stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Awad Hersi, tidigare miljöpartistisk ordförande i Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd, som i går avgick från samtliga politiska uppdrag efter omfattande kritik, ska enligt poliskällor ha misshandlats i Tensta sent på fredagskvällen.

Uppgifterna bekräftades under lördagen av Miljöpartiet i Stockholm.

– Min kommentar är att det är hemskt. Det ska inte få hända. Mina tankar går till Awad och hand familj. Varje attack mot medborgare och folkvalda är en attack mot det öppna samhället, säger Stockholms stads trafikborgarråd Daniel Helldén (MP).

Larmet inkom till polisen klockan 23.29 på fredagen. En anmälan om misshandel vid Tenstaplan upprättades under natten.

– Han slogs blodig i ansiktet. Inga tillhyggen användes, säger en källa.

Tre till fyra gärningsmän

Polisen bekräftar att en misshandel där anmälaren har en politisk bakgrund inträffade under fredagskvällen.

– Det rör sig om tre-fyra gärningsmän som är obekanta för målsäganden. Han ska ha fått svullnader runt ögonen och munnen, säger Martin Holm, stationsbefäl vid polisen i Västerort.

Polisen tror inte att det finns ett politiskt motiv bakom attacken.

–I anmälan står det bara lite kort om hans politiska bakgrund. Jag tror inte att gärningsmännen visste om att brottsoffret var politiker. Kopplingen man har gjort är att det förmodligen inte har med det att göra, säger Martin Holm, stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Ska ha missbrukat sin ställning

Aftonbladet har förgäves sökt Awad Hersi.

Kritiken som Awads avgång kretsade kring att han missbrukat sin politiska ställning och bland annat lagt sig i enskilda ärenden, enligt Mitti.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN