Tove, 21: ”Varför ska jag tycka att min mage är äcklig?"

Publicerad 2016-09-27

När Tove Evensen, 21, var gravid fick hon bristningar på magen. Först kände hon sig inte tillfreds med dem – men nu visar hon stolt upp sina märken, skriver GT.

– En kväll låg jag i min säng frågade mig själv varför jag ska tycka att det är äckligt? säger hon till Aftonbladet.

I juni fick 21-åriga Tove Evensen från Åmål sitt första barn. Precis som hos många andra förändrades Toves mage i och med graviditeten och till en början kände hon sig inte bekväm med bristningarna som uppstått. 

– Jag vet att många mår dåligt efter att barnet har kommit, jag var en av dem. Jag kände mig jätteäcklig i början. Det är så mycket bristningar, de är tjocka, stora och de är överallt.

”Varför ska jag tycka att det är äckligt?”

Bristningarna fick henne att använda sig av shorts och linne när hon skulle ta sitt första dopp i somras. Men nästa sommar kommer det att bli helt annorlunda.

– En kväll låg jag i min säng frågade mig själv varför jag ska tycka att det är äckligt?

I ett inlägg på sin blogg gör Tove upp med sina bristningar och skriver att hon accepterar dem.

Ja, ibland. Ibland känner jag mig så jäkla ful och skäms. Men jag har mer dagar då jag bara, ÅH FY FAN VAD JAG ÄR BRA SOM BAR PÅ ETT BARN.  Om jag kommer gå i bikini till sommaren och äga hela jävla stranden? ABSOLUT, utan tvekan verkligen! Om jag tycker att folk ska sluta skämmas över deras magar? JA VERKLIGEN!

”Kvinnor borde känna sig stolta”

Tove, som visar upp sin mage på en bild i inlägget, hoppas att fler kvinnor kan komma till samma insikt som hon fått och inte mår dåligt över sina bristningar.

Jag vet att det finns så många som skäms över hur deras kroppar ser ut efteråt, men gör inte det. Vi är fan alla så jäkla fina. Vi förtjänar medaljer, diplom, pris, vi förtjänar allt det bra och vi ska alltid älska oss själva, hur vi än ser ut”, skriver hon i inlägget.

Enligt henne är det något som sitter i huvudet, man måste försöka att tänka annorlunda om sig själv.

– Egentligen är bristningar är jättefina och vackra. Det är våra ränder som visar att vi klarar det – kvinnor borde känna sig stolta.

Följ ämnen i artikeln