Här bor du med klass – på ett gammalt dass

Publicerad:
1 av 7 | Foto: Zoopla/TT/Montage
Den offentliga toaletten rustades upp till ett drömhus (fotot till höger är en exempelbild).

NYHETER

Kan du tänka dig att bo på en gammal toalett? Nu har du chansen att testa – men det kommer att kosta dig minst 3,5 miljoner kronor.

Hemlighus, dass, toa, avträde. Kärt barn har många namn, men frågan är om man skulle vilja skriva sitt eget namn på dörren? När det kommer till just den här offentliga toaletten kanske det känns mindre krystat – den har nämligen rustats upp till en modern enrummare i två våningar med öppen planlösning, skriver The Telegraph.

Det lilla huset, som inte är så hemligt längre, ligger till försäljning på mäklarsajten Zoopla. Det det ligger i Ewell Village i England och utgör hälften av vad som tidigare var en gammal och nedgången offentlig toalett.

”Skräp, drogförpackningar och ohyra”

Den ursprungliga anläggningen rapporteras ha varit i uselt skick och nedlusad med skräp, drogförpackningar och ohyra. Därför förvånades och förargades byggnadens grannar när fastighetsägaren 2016 beslutade att konvertera den till två bostäder.

Då, för ett år sedan, såldes det aktuella dass-huset för 285 000 pund (motsvarande ungefär 2 974 000 kronor). Nu ligger det alltså åter ute till försäljning, men nu har priset gått upp. Hela 330 000 pund vill säljaren ha för den tilltalande toan – vilket motsvarar cirka 3 444 000 kronor.

Om man tycker att priset låter dyrt bör påpekas att genomsnittspriset på fastigheter i området, som ligger en halvtimme med tåg från London Waterloo, ligger på hela 5 876 172 kronor. Så att dissa dasset kan bli en skitdyr affär.

Publicerad: