Högstadieskola i Lund stängd efter hot

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Efter att ett misstänkt hot riktats mot högstadieskolan Fäladsgården i Lund stängde skolan sin verksamhet under måndagen. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Efter att ett misstänkt hot riktats mot högstadieskolan Fäladsgården i Lund stängde skolan sin verksamhet under måndagen. Arkivbild.

Högstadieskolan Fäladsgården i Lund stängdes under måndagen efter att ett misstänkt hot riktats mot skolan via sociala medier. Skolans rektor uppger för Sydsvenskan att det upplevda hotet ska ha bestått av en bild på ett vapen och en uppmaning om att inte komma till skolan.

– Många föräldrar ringde och berättade att barnen hade fått hot via sociala medier och att de tänkte låta barnen stanna hemma, säger rektor Anna Öjehagen till tidningen.

En polisanmälan gjordes, men polisen bedömer att inget brott har begåtts, rapporterar P4 Malmöhus.

På Fäladsgården går det runt 380 elever i årskurs 7–9 och runt 50 pedagoger arbetar på skolan. Planen är att skolan ska ha öppet som vanligt på tisdagen.

– Vi bedömde att oron var så stor att vi behövde sondera terrängen en dag innan vi kunde öppna, säger Anna Öjehagen.

Till SVT säger rektorn att hot florerat på sociala medier förra veckan. Varken skolförvaltningen eller polisen ska ha gjort bedömningen att det rör sig om ett skarpt hot, men skolan erbjuder ändå samtalssöd på en näraliggande skola för elever som vill ha.

Samtliga hot har polisanmälts.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad: