Messing flyttar till miljonvåning

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-07

Nu ska hon bo tillsammans med nya kärleken Torsten i Göteborg

GÖTEBORG. Exministern Ulrica Messing har bytt upp sig.

Nu flyttar hon med nya kärleken Torsten Jansson till en paradvåning mitt i Göteborg, erfar Aftonbladet.

I Gävle är villan till salu.

Våningen på 150 kvadratmeter ligger ett stenkast från Avenyn. Ny miljö för Ulrica Messing, 39, men inte för storföretagaren, miljardären och sportbilsfantasten Torsten Jansson, 44. Hans företag New Wave Group har haft sitt huvudkontor i norra Göteborg i flera år.

–?Ulrica är en varm person, otroligt omtänksam, skärpt och duktig. Att jag blev kär i henne hör ihop med de sakerna. Med värmen. Och humorn, sa Torsten Jansson till SvD häromveckan.

De träffades förra året. I våras visade de sig offentligt tillsammans för första gången.

Stadsteatern och Konserthuset ligger bara några minuters promenad bort från det som enligt uppgift blir det nya hemmet. Här finns också Konstmuseet och stjärnkrogen Fond. Restaurang 28+ och Basement, två andra krogar med stjärnglans, ligger också nära Messings nya bostad.

Attraktivt område

Området är attraktivt. En bit bort bor till exempel Volvochefen Leif Johansson med sin familj.

–?Priserna i huset ligger på 30?000 kronor kvadratmetern, uppger en person för Aftonbladet.

I Forsbacka utanför Gävle är Messings villa till salu. Begärt pris: knappt 2,4 miljoner. Det är mindre än hälften av vad våningen i Göteborg ska ha kostat.

Stenius blir granne

Huset vid Avenyn byggdes i slutet av 1800-talet. Hyresgästerna bildade bostadsrättsförening och köpte fastigheten av tjänstepensionsföretaget Alecta för fyra år sedan – för 60 miljoner kronor.

Ulrica Messing och Torsten Jansson får affärsmän, läkare – och skådespelerskan Christina Stenius till grannar. Men föreningens ordförande vill inte kommentera de nyinflyttade.

–?Stämman har tagit ett policybeslut att vi inte ska lämna ut uppgifter om våra medlemmar, säger han.