Man dog efter fall från balkong

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-15

Polisen misstänker mord

En man dog efter ett fall från en fransk balkong i Tranås på lördagsmorgonen.

Polisen misstänker att mannen knuffades från balkongen och rubricerar händelsen som mord.

– Flera personer har förhörts och två män är misstänkta för mordet, säger Bengt Netterström länskommissarie vid polisen i Jönköping till aftonbladet.se.

Tidigt på lördagsmorgonen fick polisen larm om att en man har fallit från en balkong i centrala Tranås, Jönköpings län. När polisen och ambulansen kom till platsen konstaterades att mannen var död.

– De första uppgifterna var att det handlade om självmord, men när vi kom till platsen var det ett par omständigheter som gjorde att vi misstänkte att mannen inte hoppat själv och händelsen rubriceras som mord, säger Mikael Leidefors, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Två misstänkta för mord

Flera personer har tagits in till förhör, en av de ska vara lägenhetsinnehavaren där händelsen inträffade. De två som har förhörts under dagen är delgivna misstanke om mord alternativt dråp.

Männen, som är 28 respektive 35 år gamla, nekar till anklagelserna, uppger polisen i Jönköping.

Innan åklagaren tar ställning till om de båda männen ska anhållas ska männen undersökas av rättsläkare för att se om det finns några spår av våld på dem.

Offret är nu identifierat och uppges vara en 28-årig man som inte bodde i lägenheten.

– Allt annat är oklart och vi har påbörjat en teknisk undersökning på platsen, säger Mikael Leidefors.

Enligt polisen pågick det en fest i lägenheten, men hur många som var där är ännu inte fastställt. Den avlidne och de två personer som har tagits in till förhör är inte kända av polisen sedan tidigare.

Ytterligare vittnen ska höras under dagen.

Tipsa |
Aftonbladet