Sex års fängelse för våldtäkt i förråd

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Det cykelförråd där brottet begicks. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Det cykelförråd där brottet begicks. Arkivbild.

I oktober lurade en 30-årig man in en flicka i ett förråd och våldtog henne. Nu döms han till sex års fängelse för våldtäkten och ytterligare två fall av ofredande.

Mannen lurade in en nioårig flicka i Malmö i ett förråd, brottade ner henne på golvet och utsatte henne för ett sexuellt övergrepp. Den 30-årige mannen anmälde sig efteråt själv till polisen och erkände brottet. Han döms nu till sex års fängelse och utvisning för grov våldtäkt mot barn. Han ska även betala skadestånd till flickan på 170 000 kronor.

Flickan blev under övergreppet både slagen i ansiktet och utsatt för strypgrepp. Mannen hotade dessutom att slå henne mer om hon inte slutade att skrika. Enligt domen ska mannen ha sagt att han den aktuella dagen befann sig i området “för att leta efter en tjej att våldta, att han inte brydde sig om ifall tjejen var ett barn”.

Rätten var dock oenig om strafflängden, och rådmannen tyckte att längden borde kortas, då mannen själv anmält sig.

Utöver våldtäkten döms mannen även för misshandel, två fall av sexuellt ofredande, stöld, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. De händelserna ägde rum i tre olika norrländska orter. Mannen ska betala skadestånd till tre övriga målsäganden på totalt 17 000 kronor.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN