Offret insåg att han blivit lurad efter polisens efterlysning

Publicerad 2016-02-10

Bedrägerihärvan med husvagnar växer

Efter att den misstänkta bedragaren Ragnar Demetri visats i Brottcentralen har flera personer hört av sig och berättat att de blivit utsatta för hans bluff. En av dem är "Björn" som insåg att han blivit lurad när han såg efterlysningen.

– Det känns jättejobbigt, säger han.

Igår kunde Brottscentralen visa bild på efterlysta Ragnar Demetri. Han misstänks ingå i en liga som lurar personer som säljer sina husvagnar, husbilar och fordon. Genom att erbjuda sig att sälja fordonen kommer bedragarna över stora summor pengar och försvinner sedan med de dyra fordonen.

Polisen valde att visa bild på mannen i Brottscentralen och efter det har flera tips inkommit drabbade personer hört av sig. En av personerna insåg när han såg efterlysningen att han blivit utsatt för storbedragaren.

– Jag har ju hela tiden hoppats på att det ska lösa sig och att jag ska få mina pengar men det är väl först nu som jag inser att han är en storbedragare. Och en skicklig storbedragare dessutom, säger Björn.

Vad tänkte du när du såg efterlysningen?

– Åh nej, tänkte jag. Då förstod jag direkt att mina pengar var borta. Han har ju en ofattbar duperingsförmåga och övertalningsförmåga och det har ju gjort att jag hela tiden har trott att det här ska lösa sig. Det känns jättejobbigt. Jag får väl känna mig blåst på de här pengarna, säger han.

Kommer det kännas som att du får någon slags upprättelse om han kan dömas?

– Så blir det ju på något sätt, det är ju ett litet plåster på såren. Men riktig upprättelse blir det ju ändå inte.

Björn heter egentligen någonting annat. Se mer om fallet i kvällens avsnitt av Brottscentralen.

Följ ämnen i artikeln