Har sett alla 400 avsnitten av krimprogrammet

Publicerad 2016-04-26

Patrik är supertittaren när Brottscentralen fyller jämt

Det prisade kriminalprogrammet Brottscentralen fyller jämt – 400 avsnitt.

Tittarna är en stor del av programmet och en tittare sticker ut.

Patrik Jönsson är supertittaren som har sett alla avsnitt av det prisade programmet.

Patrik Jönsson, 34, från Kristianstad har sett alla 400 avsnitt av kriminalprogrammet Brottscentralen. Du läste rätt. Alla avsnitt. Inte ett enda har han missat.

En unik tittare.

– Jag tycker att det är så otroligt intressant. Samtidigt lär man sig väldigt mycket. Just att det är aktuella fall gör det än mer spännande, säger han efter medverkan i gårdagens program.

Vad får du för reaktioner från folk som får veta att du sett alla avsnitt?

– Många skrattar men tycker samtidigt att det är roligt. När folk undrar om brottsfrågor brukar de många gånger vända sig till mig. Det gillar jag, för många gånger kan man då lära sig något nytt.

Tittare med i programmet

Kriminalprogrammet bygger på interaktivitet med tittare som under direktsändning kan chatta med och ställa frågor till gäster och studioexperter.

– När jag först fick höra om att Brottscentralen skulle börja sändas, var det just den interaktiva biten med oss tittare som lockade. Det är samtidigt detta som bygger Brottscentralen, då det är med hjälp av tittarna som polisen kunnat komma vidare och löst väldigt många olika brott, säger Patrik Jönsson.

Brottscentralens tittare har många gånger visat sig sitta på avgörande information i brottsutredningar.

Hjälper polisen till genombrott

De senaste säsongerna har Brottscentralens tittare hjälpt polisen till genombrott i ungefär 50 procent, vartannat fall, av brotten där man efterlyst information. Fler än 120 fall har lyckats klaras upp tack vare tittarna.

Vad gjorde du innan Brottscentralen egentligen?

– Det undrar jag med faktiskt! Haha! Nu vill jag i alla fall inte vara utan det. Det har blivit en härlig vardagsrutin. Min familj och vänner vet att de inte ska ringa mig under sändning. Jag svarar i alla fall inte!

Orkar du 400 avsnitt till?

– Utan tvekan, mer än så, säger Patrik Jönsson och skrattar.

Se Patriks lista i Brottscentralen.

Följ ämnen i artikeln