Här slår polis till mot Hells Angels

Uppdaterad 2012-05-08 | Publicerad 2012-05-07

Polisen gjorde flera fynd efter tillslag

På måndagen utförde polisen en stor insats mot Hells Angels i Skåne.

På måndagen utförde polisen en stor insats mot Hells Angels i Skåne.

Insatsen är ett led i arbetet med det gripande som skedde utanför Kalmar i lördags.

Ett 50-tal poliser från nordvästra Skåne deltog i insatsen på måndagen.

– Inga personer togs in, men det gjordes husrannsakningar och flera tillslag. Vi kan inte gå in på vilka fynd som gjordes vid husrannsakningarna, säger Lina Isaksson Funke, informationsansvarig på Kalmarpolisen.

Nöjda med insatsen

Enligt Helsingborgs Dagblad gjorde polisen femton olika tillslag mot mc-klubben Hells Angels och deras supporterklubbar i Skåne under insatsen på måndagen. 

– Vi är nöjda med insatsen i dag. Poliserna var duktiga och snabba med husrannsakningarna och gjorde många tillslag på kort tid, säger Lina Isaksson Funke.

Enligt polisen var insatsen ett led i arbetet med det angrepp mot en tillställning på en lokal mc-klubb utanför Kalmar som skedde i lördags.

– Vi fick ett larm om bråk på en familjetillställning vid en av de lokala mc-klubbarna. Vittnen berättade att ett 20-tal maskerade män med tillhyggen tog sig in under festen. Åtta personer som befann sig på festen fick föras till sjukhus, och några av dem vårdas fortfarande för allvarliga skador, säger Lina Isaksson Funke.

De som höll i festen dementerar dock att bråket skulle ha någon koppling till gängkriminalitet.

– Det finns ingen koppling varken till Hells Angels eller till deras underklubbar. Bråket var en intern angelägenhet, men vittnen som gick förbi misstog några klubbmärken för att vara Hells Angeles, säger en av arrangörerna bakom festen.

17 män anhållna

När polisen kom till platsen hade de maskerade männen försvunnit.

Men med hjälp av vägspärrar som polisen placerade ut så kunde de senare gripa 17 män. Alla är mellan 20-60 år.

Samtliga 17 är nu anhållna misstänkta för grovt rån, grov misshandel och grov skadegörelse. Polisen har en stor utredning framför sig med 8 målsägare och ett 50-tal vittnen.

Åklagaren måste ha fattat beslut om de ska begäras häktade senast på onsdag.