Pappan: ”En oerhört tragisk händelse”

Publicerad 2013-01-15

Den 19-åriga flickan uppdaterade sin blogg tjugo över tio på söndagskvällen.

Hon skrev att hon hade varit på hockey och haft en rolig kväll.

Drygt två timmar senare blev hon skjuten i sömnen av sin ex-pojkvän – 24-åringen som misstänks ha mördat två män och sedan skjutit sig själv.

19-åringen hade änglavakt när hon sköts av sin före detta pojkvän. Hennes skador beskrivs som allvarliga men inte livshotande och hon ligger kvar på sjukhuset i Örebro.

– Hon har kunnat prata med anhöriga och polisen, säger hennes pappa till Aftonbladet.

”Oerhört tragiskt”

Hur länge hans dotter kommer att ligga kvar på sjukhuset vet han inte.

– Det här är en oerhört tragisk händelse. Jag vet inte vad mer jag ska säga.

I söndags kväll uppdaterade 19-åringen sin blogg. Hon skrev bland annat att hon hade varit på hockey och träffat en väninna.

Ingenting i hennes blogginlägg tyder på att hon nyligen har varit i kontakt med sin ex-pojkvän. Men enligt den 23-åring som körde 24-åringen till ex-flickvännen uppgav han att han nyligen bråkat med henne.

– Han hade handen i bandage. Han förklarade att det var för att han smällt en ruta när han bråkade med henne, säger 23-åringen.

Svårt att hantera sin ilska

Enligt vad Aftonbladet erfar ska 24-åringen dock ha fått skadan i samband med det misstänkta mordet på den 22-årige man som hittades död i sin lägenhet i Köping.

2009 dömdes 24-åringen i Västmanlands tingsrätt till två års fängelse för bland annat grov misshandel och brott mot knivlagen. I domen står det att han har svårigheter att hantera sin ilska och att han bedöms vara i behov av behandling för det.