Sju har skjutits till döds – bara i år

Uppdaterad 2015-11-02 | Publicerad 2015-10-30

På fyra år har 22 personer dött i gängrelaterade konflikter i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten, GP.

Fredagens dödsskjutning vid Sjumilaskogen innebär att sju personer skjutit till döds i staden – bara i år.

– Än så länge är det för tidigt att säga om det finns någon koppling till tidigare händelser, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg om den senaste skjutningen.

Efter skottlossningen vid Sjumilaskogen på Hisingen var det enligt polisens presstalesman Thomas Fuxborg för tidigt att säga om den döde 26-åringen är det senaste offret för de brutala gängkonflikterna i Göteborg.

– Vi kommer att ta reda på mer om hans bakgrund men än så länge är det för tidigt att säga om det finns någon koppling till tidigare händelser i Göteborg. Den skjutne är i alla fall inte känd av mig sedan tidigare, säger Fuxborg.

Samtidigt som polisen nu utreder dödsskjutningen visar en sammanställning av GP att sex personer skjutits till döds tidigare under året.

De sex tidigare skjutningarna uppges vara kopplade till gängkonflikter i staden.

Förutom dödliga skottlossningar skakades Göteborg av ett brutalt dåd i mitten av juni när en bil exploderade vid en rondell i Torslanda. Tre män – födda 1982, 1986 och 1991 – samt flickan Luna, 4, dog när bilen sprängdes.

Aftonbladet har tidigare berättat att en av de döda var en känd gängledare. Polisen utreder nu det attentatet som mord. Robert Karlsson, chef för polisens utredningsenhet i region Väst, har berättat för Aftonbladet att sprängdådet inte accepterats i den undre världen.

– Det är en väldigt, väldigt speciell händelse och innehåller en helt annan dimension än vad vi tidigare sett med den här lilla flickan. Man har ställt sig på polisens sida, har han sagt.

Enligt GP har 22 personer dött i samband med gängkonflikter i Göteborg sedan 2011.

Följ ämnen i artikeln