Någon ville att hon skulle ta sitt liv – nu hyllas modellen för nakenbilden

Publicerad 2015-09-25

"Alla är lika mycket värda oavsett storlek"

Modellen Lady Scarlett fick en uppmaning om att ta livet av sig i ett Facebookmeddelande. Då bestämde hon sig för att skriva ett inlägg där hon uppmuntrar kvinnor att vara stolta över sina kroppar.

– Jag vet hur mycket ett sådant meddelande kan påverka en men ingen har rätt att säga att du inte har rätt att leva, berättar hon för Aftonbladet.

När Lady Scarlett fick ett meddelande på Facebook där hon uppmanades att begå självmord för att hon var överviktig fick hon nog.

– Jag har själv varit deprimerad och försökt begå självmord tidigare så jag vet hur sådana meddelanden kan påverka en ung människa. Jag ville förklara för folk att ditt liv inte är mindre värt på grund av din vikt.

”Jag är chockad”

Facebookinlägget lades upp den 17 september och har fått stor spridning. I skrivande stund har inlägget gillats 110 000 gånger och delats över 58 000 gånger.

– Jag är fortfarande chockad över inläggets spridning, jag har inte så många följare på min sida där jag lade upp inlägget men på något sätt fick det stor spridning. Om jag kan hjälpa en enda person genom att dela med mig av mina erfarenheter så är det värt allt.

Många har kommenterat det uppmärksammade inlägget.

”Väl skrivet. Du är vacker som du är”

”Du har mod och ser otrolig ut, var alltid stolt"

”Du är underbar, låt aldrig någon få dig att tro annat"

”Andra kvinnor kan relatera”

Även om kritiken varit mestadels positiv har några även hört av sig med negativ kritik.

– Några har hört av sig och skrivit saker som liknar det som fick mig att skriva inlägget från första början. Men mest har andra kvinnor hört av sig och sagt att de kan relatera till det jag skrev och att det hjälpt deras självförtroende.

Läs hela inlägget här.

Följ ämnen i artikeln