Misstanken: Män band fast och slog prostituerade

Publicerad 2024-04-04

Polis på plats efter de misstänkta brotten.

Fyra män har anhållits misstänkta för att ha bundit fast och misshandlat två prostituerade kvinnor i en lägenhet i Stockholm.

Enligt Expressens uppgifter utsattes en av kvinnorna för ett liknande rån för bara några veckor sedan.

Två kvinnor hittades fastbundna i en lägenhetKungsholmen i centrala Stockholm på tisdagen. Larmet kom in strax innan klockan 16.

Enligt polisen hade kvinnorna, som enligt Aftonbladets uppgifter var prostituerade, utsatts för hot, misshandel och rån.

En av kvinnorna fick föras till sjukhus för en kontroll.

Fyra män som greps i en bil under tisdagen sitter nu anhållna misstänkta för bland annat grovt rån och grovt olaga hot. En förundersökning om bland annat grovt rån, grovt olaga hot och människorov har inletts.

Enligt Expressen ska en av kvinnorna ha fått en av männen att lämna lägenheten genom att säga att hon hade värdesaker i en annan lägenhet. Kvinnan kunde larma polisen när männen hade lämnat och i samband med det här greps männen vid en adress som kvinnan uppgav.

Enligt Expressens uppgifter användes lägenheten för eskortverksamhet. Enligt tidningen hade en av kvinnorna utsatts för ett liknande rån för bara ett par veckor sedan i samband med ett sexköp. Kvinnan har berättat att hon då blev slagen, bunden och pistolhotad av två män.

Dömdes nyligen

De fyra männen har anhållits och enligt Aftonbladets uppgifter rör det sig om tre män i 25-årsåldern samt en man i 30-årsåldern.

En av männen är sedan tidigare straffad. Mannen i 30-årsåldern dömdes nyligen till ett längre fängelsestraff för grovt vapenbrott. Han har även förekommit i andra utredningar rörande bland annat narkotikabrott.

Den andra två förekommer i belastningsregistret och har bland annat dömts för narkotikabrott, rån, misshandel och häleri.

Aftonbladet har varit i kontakt med åklagaren som i nuläget är fåordig.

– Bilden har klarnat lite grann. Det kommer att hållas förhör och tekniska utredningar kommer att genomföras, säger åklagare Marie Skeppstedt Törnström till Aftonbladet.

Följ ämnen i artikeln