Dubbla explosioner i Mjölby

Publicerad 2024-03-23

Två explosioner har inträffat i Mjölby under lördagen.

En man i 45-årsåldern har gripits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

– Det är glasskross och bråte, säger Johan Wallin, ledningsbefäl vid polisen.

En explosion inträffade vid en port till ett flerfamiljshus i Mjölby under natten mot lördagen. Polis och räddningstjänst larmades vid 03.15.

– Det är glasskross och bråte vid entrén. Det kom många samtal om en hög smäll. Folk har vaknat, sa Johan Wallin, ledningsbefäl vid polisen, strax efter händelsen.

Det är oklart vad som exploderat. Ett 80-tal personer är skrivna i huset och har inte behövt evakueras. Det finns inga uppgifter om personskador.

Vid 06.30 uppgav polisen i region Öst att en man i 45-årsåldern har gripits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen: Kan bli intressant att titta på samband

En halvtimme senare, vid 07 på lördagsmorgonen, fick polisen information om ytterligare en explosion. Händelsen ska ha inträffat under natten eller tidig morgon i centrala Mjölby.

”Exakt när den misstänkta detonationen ska ha ägt rum är inte fastställt, men händelsen ska inte ha resulterat i några skador varken på personer eller på någon fastighet”, skriver polisen på sin hemsida.

Ytterligare en anmälan gällande allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.

Det är ännu oklart om det kan finnas ett samband mellan händelserna.

– Med tanke på att de här händelserna har hänt i närtid så kan det vara så att det blir intressant för utredningen att titta på samband, säger Olle Älveroth, polisens presstalesperson i region Öst.

Följ ämnen i artikeln