Strålande sol i hela landet

Publicerad 2011-06-29

Passa på att njuta - snart blir det regn.

Var du än befinner dig i Sverige, räkna med en svettig onsdag. Så du som kan, packa picknickkorgen och solkrämen - det vackra vädret har ett kort bäst-före-datum.

– Gillar man sol och värme ska man passa på i dag, säger meteorologen Martin Hedberg.

För dig som undrar hur du ska klä dig i dag - tänk Medelhav. Och glöm inte solglasögonen. Onsdagen ser nämligen ut att bli en av sommarens hittills varmaste dagar, bekräftar Martin Hedberg, meteorolog på vädertjänsten Klart.se.

– Temperaturerna kan stiga uppåt 30 grader i hela landet. Det är bara fjälltrakterna som får lite svalare väder i dag.

Även denna gång kommer Norrland att toppa värmeligorna, spår Martin Hedberg. Hetast ska det nämligen bli i Västerbottens och Norrbottens kusttrakter.

Finfin torsdag

Också torsdagen fortsätter i samma anda i nästan hela landet, säger Martin Hedberg. Temperaturerna kommer att vara fortsatt höga, med undantag för landets västra delar som kommer att vara de första att känna av ett lågtryck från väster.

– En frontzon med regn och moln ligger och lurar över Norge. På torsdagen börjar den korsa gränsen, vilket kan ge lite lägre temperaturer i västra Jämtland och på västkusten.

Regnig helg

Men det gäller att njuta medan man kan. Redan till fredagen är vi tillbaka runt 20-graderstrecket igen. Den norska frontzonen gör då gemensam sak med ett lågtryck som kommer in söderifrån och det blir blött och kallt i större delarna av landet.

Den som planerat utflykter till helgen gör nog bäst i att packa både paraply och en extra tröja. Det ostadiga vädret fortsätter nämligen både lördag och söndag, även om det finns viss chans till enstaka solglimtar i östra Svealand under lördagen.

Det finns dock ingen anledning att bli deppig över det trista helgvädret, menar Martin Hedberg.

– Ta det lugnt. Vi har fortfarande mycket kvar av både sol, värme, regn och moln den här sommaren.

Varje dag i sommar tippade apan Agathon vädret mot meteorologerna Elin Torstensson, SMHI, och Martin Hedberg, klart.se.

Läs väderbloggen!

93% rätt

Martin, meteorolog, Klart.se

59% rätt

Agathon, sakiapa Skansenakvariet

SLUTSTÄLLNINGEN:

Meteorologen – Apan: 55–35

Väder |
Aftonbladet

ANNONS

Följ ämnen i artikeln