Lärarens hyllning till eleverna – mimar till Whitney Houston

Publicerad 2015-06-24

Fick stående ovationer i kyrkan.

Bosse Johansson på Gräshagsskolan i Jönköping var namnet på allas läppar efter skolavslutningen häromveckan. Hans avskedsvideo till sexorna hyllades av alla.

Han ville ge ett gott avsked till sina elever efter tre år trots att själva avslutningen egentligen är lite sorglig. Därför bestämde sig läraren Bosse Johansson att spela in en speciell avskedsvideo.

Till tonerna av Whitney Houstons "I will always love you" sågs han gå runt i skolans olika utrymmen och mima till låten.

– Visst kallas det en ripoff när man snor idén från någon annan? säger han till Aftonbladet.

"Blev nog lite förvånade"

Bosse hade nämligen inspirerats av en annan lärare som gjorde en liknande video ifjol. Hans elever hade dock inte räknat med det som skulle hända.

– De visste nog att det kan hända saker runt mig men de blev nog ändå lite förvånade.

Efter att ett klipp från skolavlutningen lagts ut på Youtube av en förälder har det nu spridits bland annat på nätforumet Reddit.

"Kommer alltid ha känslor"

Videon lockade till både skratt och jubel i kyrkan på skolavslutningen. Enligt skolans rektor var det första gången någon fått stående ovationer på en avslutning.

– Klippet ju lite ironiskt på ett sätt men samtidigt ligger det en sanning i att man alltid kommer ha känslor för en klass man jobbat med i tre år, säger Bosse Johansson.

Se klippet ovan.